Afbeelding

Huis te koop: Glenn Millerstraat 36, Delft

advertenties

DELFT – Jordy en Cynthia de Vries hebben gekozen voor betaalbare nieuwbouw. Toen ze wilden gaan samenwonen, besloten ze voor deze modern vormgegeven driekamer woning in Hofkwartier in de wijk Buitenhof te kiezen. Een leuke woning, geschikt voor een klein gezin. Met hun zoontje dat er later bij kwam, hebben ze hier dus heel comfortabel kunnen wonen.

Ze waren bij de realisering van de woning, die in 2011 is opgeleverd, heel wel in de gelegenheid om zaken naar eigen wens in te laten delen. Zo hebben Jordy en Cynthia zelf een trapkast laten maken, een bar bij de keuken en tussen de twee slaapkamers boven is de scheidingswand geïsoleerd. "Ja, ook hebben we de grote radiator voor de glazen achterpui vervangen door twee staande radiatoren", legt Jordy uit. "Deze bevinden zich nu netjes aan weerszijden van de glazen schuifpui."

Entree
Wat misschien wel het meeste opvalt aan deze woning, dat is de entree. Kom je via de buitendeur naar binnen, dan sta je in feite meteen in de eetkamer. Er is dus geen hal, je valt als het ware met de spreekwoordelijke deur in huis. "Dat is een beetje Amerikaans", geeft Cynthia aan. "Het valt wel op en de meeste bezoekers zijn enthousiast verrast over de indeling."

Stadsverwarming
De woonkamer is voorzien van een mooie laminaatvloer. Aan de voorzijde is dus het eetgedeelte, met een groot venster met uitzicht op het groen. In het midden verbindt de keuken dit gedeelte met de zitkamer. De open keuken, met bar, is voorzien van een koelkast een combioven, een vaatwasser en een vierpits inductiekookplaat met recirculatie afzuigkap. "We koken dus elektrisch", zegt Jordy. "In dit huizenblok is er stadsverwarming, dus er is geen gas. Dit scheelt overigens aardig in de kosten."

Trapkast
Het achterste gedeelte is de zitkamer, waar je alle ruimte hebt en veel zonlicht naar binnen schijnt. "Heel handig is dus de trapkast die we hebben laten maken", gaat Cynthia verder. "Makkelijk om de stofzuiger op te bergen, maar ook handig als provisiekast te gebruiken."
De bergkast vormt één geheel met de withouten trap in de uiterste hoek van de zitkamer.

Middagzon
De schuifpui biedt toegang tot de achtertuin. Op het westen gelegen, dus er is in de middag veel zon. In de onderhoudsvrij aangelegde tuin is er een houten berging, met doorgang naar het achterpad. "Via dat pad is ook onze parkeerplaats te bereiken", vertelt Jordy. "Deze leidt namelijk naar het afgesloten binnenterrein onder de dekwoningen. Iedere bewoner heeft hier een eigen plaats. De uitrit voor de auto's is aan de Cole Porterstraat."

Isolatie scheidingswand
De twee slaapkamers op de bovenverdieping bevinden zich aan de achterzijde. De tussenwand hebben Jordy en Cynthia laten isoleren, zodat je nooit geluidshinder zult ondervinden. De ene is een ouderslaapkamer, de andere een kinderkamer. "Voor met z'n drietjes is het ideaal", vindt Cynthia. "We krijgen echter gezinsuitbreiding en zijn op zoek naar een wat grotere woning in Delft of Den Hoorn."

Moderne badkamer
Op de bovenverdieping is verder een moderne badkamer, die voorzien is van een douche, een wastafelmeubel en een radiator. "Het uitvaartcentrum aan de voorkant ligt uit het zicht en je ervaart totaal geen overlast", zegt Jordy. "In de buurt heerst een goede sociale controle en er wordt één keer per jaar een buurtbarbecue georganiseerd. Deze vindt plaats op het binnenterrein onder de dekwoningen."

Omgeving
Vlakbij de woning zijn er scholen en kinderopvang, de bibliotheek, een grote sporthal en een moskee. Meest praktisch is wel de nabijheid van winkelcentrum De Hoven Passage en de uitvalswegen A4 en A13.

De maandelijkse VvE-bijdrage bedraagt 64 euro. De vraagprijs voor deze woning is 197.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.