Afbeelding

Huis te koop: Roland Holstlaan 1029, Delft

advertenties

DELFT – Daniëlle Docter en haar vriend Barry Derwort wonen op een prettige manier samen in hun appartement in de wijk Voorhof. Ze bewonen een appartement op de derde verdieping en hebben drie kamers tot hun beschikking.

Vijf maanden geleden hebben ze een kindje gekregen, die ze Ché hebben genoemd. De komst van hun zoontje Ché is de belangrijkste reden voor hun verhuisplannen. Met z'n drieën hebben ze eigenlijk nog wel een kamer extra nodig. "En we willen nu graag een tuintje", zegt ze. "We zijn ons aan het oriënteren op nieuwbouw in Rijswijk of Pijnacker."
Daniëlle is zeven jaar geleden in dit appartement komen wonen. Ze is van oorsprong een Delftse, maar kwam destijds vanuit Rijswijk. "Ik voetbalde bijvoorbeeld ook nog gewoon in Delft, wilde hier wel weer terug keren en dit was één van de beschikbare woningen. Ik heb het hier echt getroffen, je woont hier prima. Een heel leuk gedeelte van dit gebouw, waar oudere mensen, jonge gezinnen en studenten door elkaar wonen. Een gemeleerde, leuke woonomgeving."
Al een half jaartje na haar intrek, kwam Barry bij haar wonen. Tot ieders genoegen en met vijf maanden geleden als bekroning de geboorte van hun zoontje Ché. "Daarvoor zijn we wel flink aan het klussen geweest", zegt Barry. "Er moest natuurlijk een kinderkamer gecreëerd worden."
En Daniëlle vult aan: "Het was best een hoop werk om onze eigen slaapkamer om te turnen tot kinderkamer. Van het zijgedeelte van de woonkamer hebben we nu ons eigen slaapgedeelte gemaakt. Maar dat is nog heel wat minder werk geweest dan zeven jaar geleden. Toen kwam de woning net uit de verhuur, was nog heel ouderwets met onder meer een Bruynzeel-keuken. De woning moest toen helemaal gestript en opnieuw ingericht en ingedeeld worden."
Die aanpassing van de indeling toont Daniëlle bij de voordeur. Voorheen stond hier een vaste kast, maar die is weggehaald. Daarvoor in de plaats is een wandje met glasblokken gekomen. "Die heb ik bewust laten plaatsen, zodat je niet bij binnenkomst meteen de woonkamer binnenvalt", legt ze uit. "Verder heb ik een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer en een nieuwe toiletruimte laten maken."
Het is een lichte woonkamer van 4.63 bij 8.24 meter. Vanuit de woonkamer kun je op het appartementsbrede balkon komen. Vanaf het balkon heb je een prachtig uitzicht met veel groen van de bomen langs de Voorhofdreef. "Er fietst van alles voorbij", zegt ze. "Een heel leuk levendig uitzicht. Je kunt in de ochtenduren ook heerlijk in de zon zitten. In de zomer staat hier zelfs tot een uur of één de zon."
De woonkamer heeft een zijgedeelte, waar Daniëlle en Barry momenteel hun eigen slaapkamer hebben ingericht. Deze achterslaapkamer is 2.84 bij 4.39 meter. "Oorspronkelijk waren hier een soort schuifdeuren", zegt ze. "Daar kun je eventueel weer voor kiezen, dat is makkelijk te realiseren."
In het voorste gedeelte van dit appartement bevinden zich de moderne keuken, met de afmetingen van 2.46 bij 3.81 meter. Deze is voorzien van diverse inbouwapparatuur, onder meer een wasemkap, een koel-vries combinatie, een vaatwasser, een combi-oven, een inductiekookplaat en een badgeiser. "Dit gebouw heeft geen galerijen", gaat ze verder. "In de keuken en de slaapkamer hiernaast, heb je dus geen last van voorbij lopende mensen. Vanuit de lift kom je op een portaal met slechts twee voordeuren. Hier komen we dus eigenlijk alleen onze buurvrouw tegen."Een deur in de woonkamer biedt toegang tot een moderne badkamer, die voorzien is van een inloopdouche, een wastafelmeubel en de opstelplaats voor de wasmachine. Naastgelegen is er een nette, modern vormgegeven toiletruimte met hangend closet. Het appartement is grotendeels voorzien van een laminaatvloer. Naast het appartement is er een ruime berging en er is een berging in de onderbouw. "Doordat overal dubbel glas aanwezig is, heb je totaal geen last van omgevingsgeluid", merkt Barry nog op. Vlakbij de winkels van de Hoven gelegen, dicht bij recreatiegebied Midden-Delfland en de uitvalswegen A4 en A13.

De actieve VvE vraagt een maandelijkse bijdrage van 183,60 euro. De vraagprijs van deze woning is 157.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015) 213 41 34 of www.roepman.nl.