Een cocker spaniel wordt gewassen in de wasruimte van de trimsalon.
Een cocker spaniel wordt gewassen in de wasruimte van de trimsalon.

Wintervacht verdwijnt bij Trimsalon Daisy als sneeuw voor de zon

kijk op de wijk

DELFT – Nu het bijna zomer is, laten veel hondenbezitters hun geliefde huisdier trimmen of plukken. Trimsalon Daisy helpt de trouwe viervoeters met liefde en plezier van hun overtollige vacht af.

Ze wist zich het zweet van het voorhoofd. Ondanks dat het ochtend is, heeft Jacqueline Planken-van de Berg er met haar twee medewerksters al de nodige werkuurtjes opzitten. Het resultaat: enkele honden zijn weer ontdaan van hun wintervacht en begroeten blij hun baasjes en bazinnetjes, wanneer die hun huisdieren komen oppikken.
"Het zijn drukke tijden", verklaart de eigenares van Trimsalon Daisy. "Veel mensen willen hun honden nu laten trimmen of plukken. Dat doen wij met liefde en plezier voor hen, maar ze moeten er op dit moment wel rekening mee houden dat ze niet direct geholpen kunnen worden. Gemiddeld ben je twee uur bezig met één hond." Een afspraak maken voor een later tijdstip kan vanzelfsprekend altijd.

Buurthuis
In de twintig jaar dat Jacqueline als hondentrimster werkzaam is, heeft ze een hondstrouwe schare klanten opgebouwd. "We maken graag een praatje met de hondenbezitters. Dat gaat vaak over de hond en hoe het met het dier gaat, maar er komt hier nog veel meer ter sprake. Wat dat betreft is het hier net een buurthuis af en toe", lacht Jacqueline.
Regelmatig lopen er jonge mensen stage bij Trimsalon Daisy, die het vak in de praktijk komen leren. "Wie het trimmen en plukken van honden onder de knie wil krijgen, moet gek zijn met deze dieren. Ook als het niet 'klikt' met een hond, want niet elk dier heeft een hoge aaibaarheidsfactor of is ervan gediend om door ons onder handen genomen te worden", weet Jacqueline. "Geduld en doorzettingsvermogen zijn dan ook belangrijke eigenschappen in dit werk."
Bij het verwijderen van de overtollige vacht komen de trimsters vaak ongedierte als teken tegen. "Als een hond regelmatig in het bos wordt uitgelaten, is de kans groot dat hij teken oploopt. Vacht of geen vacht, die kleine bloedzuigers vinden hun weg naar de onderliggende huid. Als wij ze aantreffen bij het trimmen en plukken, halen wij de teken direct weg", aldus Jacqueline.
Trimsalon Daisy zit aan de Dasstraat 1 in winkelcentrum Dashof. Voor een afspraak kunt u bellen met tel. 015 - 2571805 of kijkt u op www.trimsalondaisy.nl.