DIJCK2 aan de Oude Langendijk 2, met pal daarnaast Van der Leeuw Optiek.
DIJCK2 aan de Oude Langendijk 2, met pal daarnaast Van der Leeuw Optiek.

DIJCK2: gloednieuw en ouderwets goed

advertenties

DELFT – De gloednieuwe brillenwinkel DIJCK2 opende afgelopen week voor het eerst haar deuren. Aan de Oude Langendijk 2 vinden liefhebbers van goede merken èn het leven hier veel moois op het gebied van zien en horen.

DIJCK2 is een onderdeel van Van der Leeuw Optiek, al sinds 1968 een vertrouwde opticien in Delft. Ondernemer Rob van der Leeuw kocht een aantal jaren gelden het aangrenzende pand, waar tot dat moment de winkel Boekenvoordeel zat. Lang geleden, in de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw, zat op dit stukje Delft De Gruyter, een winkelketen met een karakteristieke gevel. Hoe mooi zou het zijn als die oude vertrouwde aanblik anno 2016 weer terug zou keren, dacht Van der Leeuw. Hij ging met de Gemeente om tafel, en begin dit jaar kon de klus beginnen. De inzet was niet voor niets. Het nieuwe pand in oude stijl ziet er fraai uit en kan met een gerust hart een aanwinst voor de Oude Langendijk worden genoemd.

"We hebben goed nagedacht over wat we in de nieuwe winkel wilden doen", vertelt Rob van der Leeuw. De lenzen-afdeling bleek behoefte aan een meetruimte op de begane grond. Ook bij Van der Leeuw Horen bleek de wens te bestaan voor een extra meetruimte. Die konden perfect in het nieuwe pand worden gerealiseerd. De brillen- en de zonnebrillenafdeling wilde de doelgroep die midden in het leven staat nog meer moois kunnen bieden. Ook die wens is in DIJCK2 uitgekomen. Klanten vinden hier nu brillen van acht merken die zich louter met brillen bezighouden. Zoals het meer dan honderd jaar oude Moscot uit New York, het hippe bedrijf Dick Moby dat monturen maakt van plastic afkomstig uit de zee, of 't gunstig geprijsde merk Nina & Max. Ook het mooie Amerikaanse merk Garrett Leight California Optical, het iconische merk Oliver Peoples en Ray Ban zijn in DIJCK2 vertegenwoordigd. "Het is een winkel geworden waarvoor mensen vanuit Den Haag en Rotterdam naar Delft komen", verwacht Van der Leeuw. De winkel ademt een huiselijke retro-stijl. Klassiek, maar met een moderne kwinkslag erin. Benieuwd? Kom gerust langs, bekijk de DIJCK2-pagina's in deze krant of kijk op Facebook.