Wippolder wint ook 16-23 competitie

sport

DELFT - Het kan niet op voor Wippolder. Het eerste elftal werd onlangs kampioen en dinsdagavond werd Wilhelmus, in een waar spektakelstuk, na strafschoppen verslagen in de finale om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie.

Een groot aantal toeschouwers had de weg naar sportpark Tanthof-Zuid weten te vinden. Wippolder nam al snel het initiatief, mede doordat de jongelingen van Wilhelmus enigszins onder de indruk leken van de sfeer die een finale met zich meebrengt. "Dat duurde ongeveer een half uur", zegt Wilhelmus-trainer Mario Mansveld. "In het laatste kwartier van de eerste helft gooiden we de schroom van ons af en vergaten we onszelf te belonen. Kansen waren er echt wel."
Toch ging Wilhelmus rusten met een 1-0 achterstand, omdat Daley Uythof binnen tien minuten met een geplaatst schot van buiten de zestien meter Wilhelmus-doelman Justin van Look wist te verrassen. Lang duurde het echter niet voordat Wilhelmus in de tweede helft gelijkmaakte. Na een prima aanval was een schot van de Haagse voorwaartsen nog wel te keren door Wippolder-doelman Robin Koene, maar op de rebound van Jake Smart was de jonge goalie kansloos.

"IK HOOPTE OP DE WINNENDE"
De gelijkmaker leidde een interessante fase in de wedstrijd in, waarin beide ploegen er nog een schepje bovenop gooiden. Het was Tristan Croes die, met nog ruim twintig minuten te spelen, Wippolder opnieuw op voorsprong bracht. De A-junior, die in de ploeg was gekomen voor Nando Zahino kopte wèl raak, nadat een vrije trap van Mark Jongste aan veel van zijn ploeggenoten voorbij was gegaan. "Het is natuurlijk fantastisch als je scoort, maar ik had natuurlijk gehoopt dat het de winnende was", zegt de doelpuntenmaker. Dat werd het echter niet, omdat Robin Schoen vlak voor tijd namens de Hagenaars de stand gelijk trok. "Maar dat maakt voor mij de avond niet minder bijzonder. Ik heb vanmiddag mijn laatste examen gehad, het was economie en ik heb er een goed gevoel bij. Hopelijk heb ik die net als vanavond ook ingekopt."
Croes genoot van het halve uur dat trainer Jaco van Tilborg hem gunde. "Het was een pittig potje, waarbij we vol in de duels moesten gaan. Dat ligt me wel. Hopelijk mag ik dat komend seizoen ook in het eerste elftal laten zien. Ik heb geen penalty genomen, omdat ik vond dat de jongens uit het eerste dat maar moesten doen. Die hebben niet verzaakt, waardoor we straks een mooi feestje gaan vieren."

"IK HEB ZE OVER GEKEKEN"
Wippolder-doelman Robin Koene zag twee van Wilhelmus penalty's rakelings over zijn doel vliegen, terwijl Daley Uythof, Ricardo van Heyst, Trevor Noslim en Colin Venema namens zijn team wèl doel troffen. "Ik heb die ballen over gekeken", lacht de keeper na afloop. "We hebben vandaag een echte finale gespeeld en gewonnen. Het had leuk geweest als ik zelf één of twee penalty's had gepakt, maar de vreugde is er niet minder om."
Wippolders feestje werd gevierd met flesjes Extran, omdat een deel van de selectie nog geen achttien jaar is.
Trainer Jaco van Tilborg schouwde het tevreden aan. "Het was vandaag een lastige wedstrijd, waarin we goed begonnen. Na twintig minuten gingen zij wat fysieker spelen en daar gingen wij in mee. Dat was jammer. Vroeg in de tweede helft kwamen zij terecht op gelijke hoogte, maar pakten wij daarna weer de voorsprong. Die hadden we verder uit moeten bouwen, maar daartoe waren we niet meer in staat. Dan gaan zij in de slotfase pompen en scoren ze nog. Uiteindelijk hebben die gasten het in de penaltyserie, ondanks de slijtageslag, nog hartstikke goed gedaan. Voor ons is het een prachtig seizoen. Het eerste elftal is kampioen geworden, wij hebben de 16-23 competitie gewonnen en het tweede doet nog volop mee in de nacompetitie."