Het sfeervolle interieur van Fijn Bar & Kitchen, waar het ‘fijn’ verblijven en eten is.
Het sfeervolle interieur van Fijn Bar & Kitchen, waar het ‘fijn’ verblijven en eten is.

Nieuw in het stadshart van Delft: Fijn Bar & Kitchen

vaste rubrieken

DELFT – Voor een 'fijne' eet- en uitgaanservaring is iedereen sinds enkele maanden welkom bij Fijn Bar & Kitchen aan de Burgwal 11.

Met Fijn Bar & Kitchen wilde Anthony Fernandes Pedra Bakker een horecazaak in Delft introduceren, die helemaal van deze tijd is en toch heel vertrouwd aandoet. "Ik wil mijn gasten het moderne huiskamergevoel geven, ze duidelijk laten merken dat ze welkom zijn. Mijn collega's en ik staan, als de buitentemperatuur het toelaat, regelmatig in de deuropening van de zaak om mensen welkom te heten. Gastvrijheid en oprechte belangstelling voor je gasten maken een belangrijk onderdeel uit van de totale beleving van het uit eten gaan. Dat wordt nog wel eens vergeten, maar niet bij Fijn Bar & Kitchen." Rotterdammer Anthony is gepokt en gemazeld in de horeca en werkte onder meer in Spanje. Hij is zeer gecharmeerd van Delfts authentieke karakter: "De Burgwal is een van de straten van de oude binnenstad waar je vrijwel altijd doorheen komt. Voor de horeca liggen hier diverse prachtige kansen, van sfeervolle terrasjes op de middenstrook tot de handen ineenslaan voor festiviteiten."
Qua eetconcept werkt Fijn Bar & Kitchen met één kaart voor de hele dag. "Als je aan het eind van de ochtend al een stuk vlees of vis wilt eten of een stoofpotje, dan kan dat", licht Anthony toe. De chef-koks van Fijn Bar & Kitchen leven zich uit in conventionele gerechten met een twist, zoals verrassende daghappen, uitmuntende stoofpotjes en huisgemaakte taartjes die in het raamkozijn staan. "Voor een normale prijs", aldus Anthony. "Bij ons hoeft een gerecht niet duurder dan 12 euro te zijn." Belangrijk onderdeel van de Fijn-keuken vormt de Green Egg, waarin vlees en vis heerlijk gaar worden gegrild. Maar de koks bereiden ook heerlijke maaltijden voor vegetariërs en veganisten. Per seizoen wisselt de kaart en komen er typische seizoensgerechten op te staan. Fijn Bar & Kitchen voert een gevarieerde bierkaart met diverse witbiertjes, rosé- en kriekbier en heeft voor juni een wijnproeverij op stapel staan, waarbij de gasten bepalen welke wijnen er die maand geserveerd worden. Ook zin in een 'fijne' eetervaring? Fijn Bar & Kitchen is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 24.00 uur. Zie ook www.fijndelft.nl.