Bij Redeoss worden verschillende sporten beoefend, waaronder tafeltennis.
Bij Redeoss worden verschillende sporten beoefend, waaronder tafeltennis.

Redeoss viert vijftigste verjaardag met 'Jubilympics'

sport

DELFT – Onder de noemer 'Redeoss Jubilympics' viert sportvereniging REvalidatie DElft en Omstreken Sport en Spel, afgekort Redeoss, op zaterdag 4 juni haar tiende lustrum. Uiteraard staat deze feestdag in het teken van de diverse sporten die de leden hier beoefenen, met medewerking van bekende parasporters.

Door: Dennis van den Berg

De officiële oprichtingsdatum is inmiddels gepasseerd, die was op 16 mei. De festiviteiten rond het vijftigjarig bestaan van Redeoss staan gepland op 4 juni. Het bestuur van de sportvereniging voor mensen met een lichamelijke beperking heeft hierbij hulp gekregen van stagiaire Manon Spruit, die voor haar opleiding Sport en Bewegen/Bewegingsagoog aan het ROC Mondriaan een grootschalig evenement op poten moest zien te zetten. Voorzitter Wim Plomp prijst de stagiaire voor haar coördinerende rol in de commissie, die de jubileumactiviteiten heeft georganiseerd. "Ze heeft samen met de commissieleden veel tijd en energie gestoken in het programma van deze feestelijke dag, waarop we laten zien wat we als vereniging allemaal in onze mars hebben."
Tijdens de jubileumdag vinden er van 12.45 uur tot 17.45 uur vijf clinics plaats. Het Paralympics dameszitvolleybalteam verleent z'n medewerking aan de zitvolleybalclinic; de bekende rolstoelbasketballer Mark Aalders geeft een clinic die in het teken staat van zijn sport; de tafeltennisclinic wordt verzorgd door MJ Tafeltennis uit Heemstede; oud-wereldkampioen para-badminton Ilse van de Burgwal neemt de badmintonclinic op zich; en oud-schaatsster Diane Valkenburg verzorgt een lezing. Valkenburg verricht tevens samen met voorzitter Plomp de opening van de feestelijke dag. "Voor de clinics is veel belangstelling, we hebben al tweehonderd aanmeldingen mogen ontvangen", is Plomp enthousiast.

Feestavond
Naast deze leerzame, sportieve bezigheden staat er nog meer op de agenda. Van 15.00 uur tot 16.30 uur houdt het bestuur van Redeoss een receptie voor genodigden. Deze bijeenkomst wordt tevens aangegrepen om stil te staan bij alle leden en oud-leden, die Redeoss inmiddels ontvallen zijn. Aansluitend is er 's avonds een barbecue voor (oud-)leden en de deelnemers aan de clinics, en een feestavond met medewerking van een discotheek. "Tijdens de feestavond komt een speciale artiest een gastoptreden verzorgen", wil Plomp alvast verklappen. De jubileumdag vindt plaats in het Sophia Revalidatiecentrum, het vaste onderkomen van Redeoss. In de kantine van de sportvereniging komt een expositie met oud fotowerk uit de rijke geschiedenis van Redeoss te hangen. Zo kunnen in woord en beeld herinneringen opgehaald worden, onder meer aan Redeoss-sporters die in het verleden hebben deelgenomen aan de Paralympics. In de grote kantine van Sophia, bij de entree van het gebouw, vinden de openingshandeling en de feestavond plaats. In de diverse sportruimtes worden de clinics en demonstraties gegeven. Ook voor kinderen is er een speciale ruimte, waar ze onder meer kunnen knutselen. Meer informatie: www.redeoss.nl.