Diana Spiessens (links) tijdens een collecte voor Swim to Fight Cancer, voorafgaand aan de wedstrijd DHL - Wippolder.
Diana Spiessens (links) tijdens een collecte voor Swim to Fight Cancer, voorafgaand aan de wedstrijd DHL - Wippolder.

Delft maakt z'n borst nat in strijd tegen kanker

sport

DELFT – Heel wat Delftenaren maken zondag 28 augustus hun borst nat in de strijd tegen kanker. Letterlijk en figuurlijk. In het water van de Schie vindt dan voor het eerst het evenement Swim to Fight Cancer plaats.

Het idee is simpel. Delftenaren zwemmen 2 kilometer door de Schie, laten zich hiervoor sponsoren en de opbrengst is bestemd voor onderzoek naar kanker.
Saskia Bodde, in het dagelijks leven werkzaam voor Fight Cancer, kwam op het idee dit event in Delft te organiseren. Toen ze haar nichtje Diana Spiessens benaderde om te helpen, hoefde die niet lang na te denken. "Eén op de drie Nederland overlijdt aan kanker", zegt Diana. "De ziekte is vaak zó dichtbij. Wat is er dan mooier dan zo'n uniek zwemevenement voor zo'n goed doel organiseren? In andere steden is met zulke events al veel geld opgehaald."
De organisatie van de Delftse Swim to Fight Cancer is dan ook naarstig op zoek naar sponsors, deelnemers en alles en iedereen dat kan helpen de opbrengst voor het goede doel te verhogen. Dat gaat vrij aardig. Zo is het gelukt de vijf dj's van de Delftse helden te strikken om voor muziek langs de waterkant te zorgen, dankzij hoogheemraad Ingrid te Woorst zwemt een team van het hoogheemraadschap mee en ook Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden is bereid gevonden mee te doen. De dag voor Swim to Fight Cancer, zaterdag 27 augustus, is in de drie Delftse zwembaden de Hallo Jumbo Kids Swim, voor jeugd van 5 tot 14 jaar. Zij kunnen 250, 500 of 1000 meter zwemmen voor het goede doel. Wie liever helemaal niet zwemt, kan natuurlijk een zwemmer sponsoren of een eendje laten zwemmen. Wie wèl mee doen, doet er verstandig aan om vooraf te trainen. Dit kan natuurlijk in de drie zwembaden die Delft rijk is. Zij geven bovendien korting aan zwemmers die meedoen aan Swim to Fight Cancer.
Meer weten? Kijk dan op de website http://delft.swimtofightcancer.nl.