Topchef Marcel Klein inspireerde horeca-ondernemers met diverse gerechten.
Topchef Marcel Klein inspireerde horeca-ondernemers met diverse gerechten.

Kleinfruitseizoen is culinair begonnen

lopende zaken

DELFT - Fruitmasters opende afgelopen donderdag het seizoen van de Hollandse bramen, rode bessen, frambozen en blauwe bessen.

Topchef Marcel van der Kleijn van sterrenrestaurant Calla's inspireerde bij HANOS-locatie Den Haag-Delft zijn collega's in het vak met verrassende toepassingen van kleinfruit in de keuken.
De Nederlandse kleinfruittelers zijn jaarrond actief om in het oogstseizoen de beste kwaliteit fruit aan te voeren. Om de horeca-ondernemers te informeren dat dit Hollandse fruit weer beschikbaar is, organiseerde Fruitmasters een kick-off op de nieuwe HANOS-locatie Den Haag-Delft. Topchef Marcel van der Kleijn en het culinaire team van HANOS gaven kookdemonstraties en tips voor verrassende toepassingen met deze prachtige smaakmakers in gerechten. "Ik kijk elk jaar echt uit naar het heerlijke fruit van Nederlandse bodem", zei hij. "Ik ben dan ook blij dat dit zomerfruit weer beschikbaar is. Het pallet van kleinfruit stelt chefs in staat om een eigen stijl te creëren: van patisserie tot wildgerechten, van cocktails tot salades."