De koorleden en dirigent van kamerkoor Delft Blue, klaar voor hun tour door Delft.
De koorleden en dirigent van kamerkoor Delft Blue, klaar voor hun tour door Delft.

Tour de Delft Blue: 25 koorleden en een dirigent op de fiets

advertenties

DELFT – Een groot fietsgezelschap, bestaande uit 25 koorleden en één dirigent, is op zaterdag 18 juni te zien in het Delftse straatbeeld, de 'Tour de Delft Blue'. Het kamerkoor gaat bij vier instellingen een optreden geven, waarbij uiting wordt gegeven aan de betrokkenheid bij mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie.

De leden van Kamerkoor Delft Blue stappen op de fiets en verplaatsen zich op hun tweewielers tussen verschillende locaties. Een lustrumactiviteit, Delft Blue bestaat dit jaar 25 jaar, waarbij vier maatschappelijke instellingen worden bezocht. "Fietsen is heel Nederlands", zegt Alinda Lenting van Delft Blue. "Het is bovendien leuk en ontspannend. In de binnenstad verplaats je je makkelijker met de fiets, dus daarom hebben we hier voor gekozen." De Tour de Delft Blue begint 's ochtends met een verrassingsoptreden op de Markt. "Dan is er net zaterdagmarkt, dus het zal lekker druk zijn", zegt Lenting.
Het eerste miniconcert vindt plaats in de Maria van Jessehof aan de Burgwal. "Dit is een locatie waar iedereen gewoon binnen kan komen lopen", gaat ze verder. "Hierna is er een optreden bij de christelijke woongemeenschap 'Taste' aan de Roland Holstlaan en vervolgens doen we twee besloten concerten bij GGZ Delfland en Perspectief. De dirigent zal de bewoners erg bij het optreden betrekken. Gezamenlijk zingen en meeklappen, onze dirigent Bas van Houte geeft precies aan wanneer de toehoorders in kunnen zetten. Met deze dag willen we echt iets betekenen voor de stad en kwetsbare groepen in de stad", zegt ze. "Met elkaar iets betekenen voor anderen. Niet alleen voor jezelf gaan, maar juist ook voor anderen die wat meer steun nodig hebben."
Meer informatie:
www.kamerkoordelftblue.nl.