Afbeelding

Huis te koop: Persijnlaan 61, Delft

advertenties

DELFT – Ramona de Groot is acht jaar geleden in deze leuke benedenwoning in de Kuiperwijk komen wonen. Ze kwam uit Nootdorp, maar koos voor Delft. Een stad met in veel opzichten een dorps karakter, maar uiteraard wel met alle faciliteiten en de snelle verbindingen naar grote steden. "Ik werkte in Rotterdam, dus dan woon je in Delft heel gunstig", zegt ze.

Inmiddels woont zij hier vier jaar samen met haar man Anton de Jong en met het oog op de toekomst gaan zij verhuizen naar Rijswijk Buiten. "Wij willen graag een gezin stichten", zegt Ramona. "De omgeving bevalt ons heel goed en daarom blijven wij in de buurt wonen."

Tuin als pluspunt
Het wonen aan de Persijnlaan is Ramona en Anton de afgelopen jaren heel goed bevallen. De tuin vinden zij het belangrijkste pluspunt. "Die is zelfs nog een stukje groter qua oppervlakte dan de woning", zegt Anton. "De tuin is ongeveer 77 vierkante meter en op het zuidwesten gelegen. Een mooi begroeide tuin die bereikbaar is via het inpandige balkon. Beneden is een groot terras waar je heerlijk van de zon kunt genieten."
Het is een heel mooi afgewerkte woning. Toen Ramona het huis kocht is er het nodige aan gedaan. Zo zijn de badkamer, het toilet en de keuken flink aangepakt. "Aan het uiteinde van de woonkamer hebben we een open L-vormige keuken gerealiseerd", zegt Ramona.
De keuken van 3.07 bij 1.72 meter is op deze manier bij de woonkamer getrokken. "Dat is nu in feite één geheel geworden", voegt ze daar aan toe.
De keuken is voorzien van een inbouwkoelkast met een vriezer, een vaatwasser, een keramische kookplaat, een afzuigkap en een combimagnetron. Zowel via de keuken als de woonkamer heb je toegang tot het balkon. Hier staat een bergkast met de CV-combiketel (Agpo Ferroli 2007). Een trap vanaf het balkon leidt naar de tuin zelf.

Lichte woonkamer
De woonkamer van 8.89 bij 3.69/2.24 meter heeft fraaie, strak afgewerkte wanden. In de wand is er een leuke onderbreking vanwege een met bakstenen opgemetseld stukje muur. Daarnaast is over de gehele zijmuur lambrisering. De kamer heeft grote ramen en is hierdoor heerlijk licht. "Het leuke is, dat je aan de voorkant ook groen uitzicht hebt", zegt Ramona. "Vrijwel de gehele woning is voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas en dat wordt in 2016 of 2017 ook bij het balkon gerealiseerd. Dit gaat gebeuren vanuit de VvE; een gezonde vereniging met spaargeld."
Verder is de woning voorzien van een prachtige laminaatvloer. Dus ook de opvallend grote centrale hal en de overige kamers. "Bij twee kamers zijn de deuren vervangen door harmonica-schuifdeuren hetgeen ruimte bespaart en zorgt voor meer lichtinval", vertelt Ramona.
De slaapkamer aan de achterzijde is 3.07 bij 2.33 meter. De voorslaapkamer is 3.21 bij 2.32 meter. "De tweede kamer hebben we in gebruik als kledingkamer", zegt Anton. "Maar die dient ook als logeerkamer." De badkamer is zeer netjes uitgevoerd en volledig betegeld. De badkamer is voorzien van een douche, een wastafel en mechanische ventilatie. "Efficiënt ingedeeld en modern genoeg."
Verder is er een separate toiletruimte met een zwevend toilet en een fonteintje. In de hal is een vaste kast met daarin de opstelling van de wasmachine en de droger. Bij de woning hoort ook nog een berging in de onderbouw.

Rustige buurt
"Het is een gezellige en rustige buurt, met veel betrokken mensen", zegt Ramona. "Sommige mensen wonen er al vanaf het begin en ook veel directe buren wonen er reeds jaren. Als je hier eenmaal woont, dan wil je hier graag blijven." De woning is dichtbij een buurtwinkelcentrum, het centrum van Delft, uitvalswegen en openbaar vervoer gesitueerd.

De maandelijkse VvE-bijdrage voor deze woning bedraagt
120 euro. De vraagprijs voor deze woning is 172.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) 212 64 26 of www.hofvandelft.nl.