Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Loekie Busink

vaste rubrieken

- Wat ben je hier in de Hof van Azuur aan het doen?
"Ik zit lekker in de voortuin in de ochtendzon de kranten te lezen."

- Een ontspannen begin van de dag. Wat staat er nog meer op het programma?
"Zo meteen ga ik naar mijn werk. Ik ben werkzaam als jeugdverpleegkundige voor 4- tot 19-jarigen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Barendrecht en de Alblasserwaard. Je kunt het een beetje vergelijken met de schoolzuster van vroeger. We monitoren de kinderen met betrekking tot hun lichamelijke ontwikkeling, maar ook ten aanzien van hun geestelijke ontwikkeling en wat er in hun hoofden omgaat. Echt, het is de leukste baan van de wereld!"

- Wat vind je zo leuk aan je werk?
"De onvoorstelbare eerlijkheid van kinderen, zeker als ze een jaar of 12, 13 zijn. Ze maken van alles mee - pesten, vechtscheidingen – maar met de meeste kinderen gaat het desondanks goed."

- Heb je onlangs nog iets leuks gedaan?
"Ik ben met mijn man op visite geweest bij vrienden, die in Frankrijk een huis hebben. Wij hebben ook een tijdje in het buitenland gewoond, maar nu wil ik Nederland, en Delft, niet meer verlaten."

- Welk nieuws heeft je geraakt?
"Ik lees net een artikel over het gebrek aan motivatie bij jongeren binnen het onderwijs. Ik vind het persoonlijk jammer, dat we kinderen al op zo'n jonge leeftijd een studierichting in duwen, omdat het systeem dat voorschrijft. De protocollen zijn keurslijven geworden. Ik zie liever, dat ze genieten van hun schooltijd."