HipSick Unusual Theatre: één van vele bijzondere acts die tijdens Delft Fringe Festival te zien is.
HipSick Unusual Theatre: één van vele bijzondere acts die tijdens Delft Fringe Festival te zien is.

Delft Fringe Festival: ruim baan voor talent

cultuur

De zesde editie van het Delft Fringe Festival komt eraan. Het festival vindt dit jaar plaats van 2 tot en met 12 juni en biedt meer dan 75 verschillende en gevarieerde acts, die meerdere keren spelen op tientallen bijzondere locaties in de historische binnenstad van Delft.

Het festival is uitgegroeid tot één van de grootste en belangrijkste festivals voor jonge, talentvolle theatermakers in Zuid-Holland. Sinds de eerste keer in 2011 verdubbelde het aantal locaties en het totaal aantal voorstellingen vervijfvoudigde. Het Delft Fringe Festival ontwikkelde zich van een vierdaags amateurfestival in Delft en omstreken tot een 11-daags, nationaal podium voor jonge, talentvolle theatermakers.
Een van de highlights van het Delft Fringe Festival is het duo Zij en ik uit Delft, dat zich in de voorstelling 'In alle eerlijkheid' afvraagt hoe de ideale, eerlijke wereld eruit ziet. Intrigerend is verder theatermaker Michiel Cox die een portret van je maakt met een verhaal. Of verbaas je bij de wonderlijke dansvoorstelling van Jamie de Groot, die de echte en de onrealistische wereld met elkaar verbindt.

Bijzondere locaties
Als bijzondere locaties presenteert het festival Delftse molen de Roos, die als enige de vernieuwing van het station heeft overleefd, de schuur van het Agnietenpad, dat wordt beheerd door de 90-jarige Jan en de Waalse Kerk, die onderdeel uitmaakt van het historische Prinsenhof. Maar er zijn veel meer verrassende locaties.
Het Delft Fringe Festival biedt elf dagen lang ruim baan voor theatertalent met de historische binnenstad van Delft als schitterend decor. Meer informatie over het programma en meer staat op www.delftfringe.nl.

Vrijwilligers gezocht
Het festival is nog op zoek naar vrijwilligers. Mensen die ons willen helpen om ook de editie van 2016 te laten slagen. We zoeken onder meer kassamedewerkers en publieksbegeleiders. Heb je zin om ons te helpen, we zijn blij met ieder dagdeel, meld je dan vandaag nog aan via www.delftfringe.nl.