"Of je worst lust?" Nou en of!

Of Je Worst Lust: Nicolette is één brok passie voor haar delicatessen

lopende zaken

DELFT – "Of je worst lust?" Van een snedige uitspraak in het voorbijgaan werd deze kreet de vaandeldrager van de delicatessenzaak van Nicolette Brok.

De geboren en getogen Brabantse kwam enkele jaren geleden in deze regio terecht en besloot direct te gaan onderzoeken waar haar kansen op de lokale food- en horecamarkt lagen. "Ik kom uit een horecafamilie en heb al eerder een delicatessenzaak gehad", verklaart Nicolette. "Ik ken het klappen van de zweep. Maar ik moest natuurlijk wel eerst uitvinden waar in Delft nog behoefte aan bestond, zodat ik in dat gat kon duiken."
Dat bleek de worst te zijn. Of liever, de delicatesseworst. "De handgemaakte, speciaal geprepareerde en volgens oude tradities bereide worsten uit landen als Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk. Heerlijk gekruid, in meer dan vijftig verschillende smaken", vertelt Nicolette. In samenwerking met bierbrouwerij de Koperen Kat is zelfs een Delftse worst ontwikkeld, verkrijgbaar in drie varianten: d'Alge, Winter en Quadruppel. Ook verkoopt ze de Delftse Duivel, een heel pittige worst. Aan de Voldersgracht 11 vond Nicolette een geschikt winkelpand, van waaruit niet alleen heerlijke worsten worden verkocht, maar ook Spaanse hammen, wijn en brood. Deze zaak loopt inmiddels als een trein. Steeds meer Delftenaren ontdekken de ambachtelijk gemaakte worsten. Ook bij de plaatselijke horeca komt er steeds vaker een worstplankje van Of Je Worst Lust op de kaart te staan. "Ik ben me gelijk gaan profileren in de stad en bij collega-ondernemers van de Klis toen ik met de zaak startte", licht Nicolette haar werkwijze toe. "Deelnemen aan evenementen als de Wensboom en het Sinterklaashuis: je helpt er anderen en jezelf mee. Er is een goede klik met de andere ondernemers van de Klis, daar ben ik erg blij mee." Inmiddels heeft Nicolette een tweede vestiging geopend in Kijkduin. "Benieuwd of ik de Hagenezen met de nieuwe worst 'Ziltige Zee' van de vis aan de worst kan krijgen. De voortekenen zijn in ieder geval gunstig."
Of Je Worst Lust is zeer actief op Facebook. Kijk hier voor de laatste acties en reacties, of ga naar www.ofjeworstlust.nu.