George Kunz en zijn medewerkers hebben diverse bijzondere projecten onder handen.
George Kunz en zijn medewerkers hebben diverse bijzondere projecten onder handen.

Bouwbedrijf Kunz houdt wel van een uitdaging

kijk op de wijk

DELFT – Voor uw verbouwing of renovatie zit u op rozen bij Bouwbedrijf Kunz. Zij beschikken over vaklui met oog voor detail en gaan een bouwtechnische uitdaging niet uit de weg.

George Kunz geeft leiding aan het bouwbedrijf dat zijn familienaam draagt en dat over twee jaar haar eeuwfeest viert. De projecten die Kunz en zijn medewerkers onder handen nemen, mag je rustig als bijzonder betitelen. "Het varieert van renovatie en uitbouw tot nieuwbouw of de complete herbouw van panden die bijvoorbeeld door brand zijn verwoest", noemt George enkele voorbeelden uit zijn orderportefeuille op. Het Delftse bouwbedrijf, gevestigd aan de Ampèreweg op bedrijventerrein SchieOevers, besteedt veel aandacht aan detaillering en afwerking van de projecten. In de eigen werkplaats worden door de medewerkers diverse onderdelen voor de bouw vervaardigd, zoals (delen van) dakkapellen en daken en kozijnen. Populair zijn de uit- en aanbouwen bij huizen, voor mensen die een tuinkamer of serre willen.
Het onvervalste timmermansoog wordt door George en de zijnen nog altijd op waarde geschat. "Het klinkt wat ambachtelijk, maar wanneer je die inzichtelijke eigenschap bezit, komt je dat op de bouw keer op keer ten goede. Niet voor niets zijn timmerlui meestal de mensen die ter plaatse het beste overzicht over de werkzaamheden hebben en zodoende de meer specialistische werkzaamheden, zoals het metselen, stukadoren en aanleggen van elektra, kunnen helpen aansturen."
Delft is een vruchtbare omgeving voor een bouwonderneming als Kunz, hoewel hij het betreurenswaardig vindt dat met name lokale overheden en grotere bedrijven helaas veel werk uitbesteden buiten de eigen stad. "Uitdagingen als de herinrichting van een rijksmonument gaan we allerminst uit de weg", blikt George terug. Momenteel wordt in het buitengebied rondom Delft de nieuwbouw voor wat een poldervilla moet worden gerealiseerd. Dat klantentrouw ook in de bouw bestaat, weet George uit de eerste hand. "Mensen die hun pand in het verleden door ons hebben laten bouwen of verbouwen, komen heel vaak bij ons terug als er weer iets verbouwd of vernieuwd dient te worden. Dat vind ik iets om trots op te zijn." Meer informatie over bouwbedrijf Kunz is te vinden op www.kunzbv.nl.