Stijging woningverkoop in april

advertenties

DELFT – De verkoop van het aantal woning is gestegen. In april registreerde het Kadaster 16.387 verkochte woningen. Dit houdt een stijging in van 28,5 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Alle woningtypen waren meer in trek bij de koper. Vooral de verkoop van twee-onder-één-kapwoningen nam met bijna 36 procent sterk toe. Hoekwoningen waren met een verkoopstijging van 17 procent relatief het minst gewild. In alle provincies zijn meer woningen verkocht. Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat deze bij de notaris worden ingeschreven. Dit is het moment dat een woning officieel van eigenaar verwisselt. Ook registreerde het Kadaster in april 23.837 nieuwe hypotheken. Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar is dit een stijging van 27,5 procent.
De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM) zag in het afgelopen kwartaal de gemiddelde verkooptijd van woningen dalen, die bedraagt nu 108 dagen. Dat is zeventien dagen minder dan een jaar geleden. Het aantal woningen dat in Nederland te koop staat, neemt ook steeds sneller af.