De rozen van David Austin bloeien nu nog niet, maar staan op het punt van uitkomen.
De rozen van David Austin bloeien nu nog niet, maar staan op het punt van uitkomen.

David Austin-rozen bij Intratuin Pijnacker

lopende zaken

PIJNACKER – Eindelijk in het assortiment van Intratuin Pijnacker aan de Rijskade 1a: de David Austin-rozen.

De befaamde Engelse rozenkweker en veredelaar David Austin is erin geslaagd om de favoriete bloem van velen nog mooier en sterker te maken. De kwalitatief hoogstaande rozen van David Austin, verkrijgbaar in veel prachtige (pastel)kleuren, zijn uitstekende bloeiers: daarnaast zijn het meerjarige planten, die vorstbestendig zijn. U heeft dus lang plezier van deze vaste heester in uw tuin. Bij Intratuin Pijnacker zijn ze verguld met deze bijzondere verrijking van het toch al zeer uitgebreide bloemen- en plantenassortiment. De rozen staan momenteel nog niet in bloei, maar dragen wel allemaal knoppen. Kom dus snel naar Intratuin Pijnacker, zodat u deze fraaie planten in uw eigen tuin kunt zien opbloeien.
Bij rozen is 'snoeien = bloeien' het devies. Wanneer de bloemen na een lange bloeiperiode helemaal zijn uitgebloeid, knipt u deze gewoon van de plant. U bewijst er uw rozenstruiken een dienst mee, want de planten staan na een poosje weer prachtig in bloei. En dat maar liefst twee tot drie keer per seizoen. Sowieso adviseert Intratuin Pijnacker om de maand maart in uw agenda te zetten als de vaste snoeimaand voor de rozen in uw tuin.
David Austin-rozen doen het niet alleen goed in de tuin, maar ook in potten op het terras of balkon. Met goede potgrond, speciale Intratuin rozenvoeding en veel water (de roos is een 'dorstig' exemplaar) helpt u deze plant uit te groeien tot een sieraad voor uw tuin. Door middel van duidelijke informatieborden bij de planten zelf en op de website van Intratuin verstrekt het tuincentrum advies aan de tuinbezitters hoe ze het beste met hun nieuwe aanwinsten om kunnen gaan om tot de mooiste groei- en bloeiresultaten te komen.