Afbeelding

Huis te koop: Boeroestraat 17, Delft

advertenties

DELFT – Hans en Patricia wonen nu tien jaar in dit vierkamer penthouse in de Indische Buurt. Het is een populaire wijk, vlak bij de binnenstad.
Dat was ook precies waarom ze voor deze woning kozen. Het dakterras was verder van doorslaggevende betekenis. "Hier kun je zowel in als uit de zon zitten", legt Patricia uit.


Door de aparte bouwstijl, met een halfronde vorm, is dit een heel lichte woning. Er zijn namelijk veel ramen, waardoor er veel zonlicht naar binnen kan schijnen.
"Het dakterras is in de stijl van de woning mee gebouwd", vertelt Hans. "Het loopt halfrond, om de woning, en is via openslaande deuren te betreden."

Indische Buurt
Hans en Patricia hadden al eerder in deze buurt gewoond. Ze vonden het erg leuk om hier terug te keren. En helemaal, omdat het zo'n mooi complex werd met een heel comfortabel penthouse.
Na tien jaar gaan ze dan toch verhuizen, dat heeft met de kinderen te maken.
"Die zijn intussen namelijk de deur uit", zegt Patricia. "Het appartement is daardoor te groot geworden voor ons tweeën."

Woonkamer met airco
Het penthouse heeft een royale, lichte woonkamer met airco en met een vrij uitzicht. Er is een open keuken met een modern keukenblok, voorzien van een composiet aanrechtblad. De keuken is voorzien van een combimagnetron, een oven, een vijf pits gaskookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser en een Amerikaanse Side-By-Side koelkast.

Zonovergoten terras
"In de kamer zijn dus twee openslaande deuren naar het dakterras", geeft Hans aan. "We zitten er graag en het is heel gezellig om er te barbecueën." En Patricia beaamt:
"Het zonovergoten terras is echt wel het lekkerste plekje, waar je lekker van het zonnetje kunt genieten."


Genoeg bergruimte
De hoofdslaapkamer is 4.64 bij 3.94 meter, voorzien van een vaste kastenwand. De tweede, ruime slaapkamer is aan de voorzijde en heeft ook een vaste kastenwand. Ook de derde slaapkamer is aan de voorzijde en deze zijn allebei 15 vierkante meter. De badkamer is voorzien van een ligbad, heeft een aparte douche, een handdoekradiator en een meubel met dubbele wastafel. Er is een separate toiletruimte met een wandcloset en een fonteintje. "Bergruimte hebben we in een penthouse als dit genoeg", vertelt Patricia. "In de hal is namelijk een ruime berging.
Daar staat een vaste kast met schuifdeuren en daar is ook de opstelplaats voor de CV-combiketel, de wasmachine- en de drogeraansluiting. In de onderbouw is er nog een kelderbox met een oplaadpunt."

Gezellige buren
Het penthouse is ook heel geschikt voor minder-valide bewoners. Het complex in de Indische Buurt heeft een goede ligging en er is ruime parkeergelegenheid. Niet alleen de binnenstad is makkelijk en snel te bereiken, maar bijvoorbeeld ook de Delftse Hout. Op loopafstand is er een gezellig winkelcentrum. Ook de uitvalswegen en mogelijkheden voor openbaar vervoer zijn snel bereikbaar.
"Het complex omvat dertien woningen en we hebben gezellige buren", geeft Hans nog aan. "Zo is er een jaarlijkse barbecue en elk jaar is er een nieuwjaarsborrel."

De actieve VvE vraagt een maandelijkse bijdrage van 225 euro per maand.

De vraagprijs voor deze woning is 499.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning?
Voor meer informatie:
ZO Makelaars, (015) 212 99 88 of www.zo.nl.