Irene Tepper in haar yogapraktijk in Rijswijk-Buiten, waar ze yoga aan allerlei groepen doceert.
Irene Tepper in haar yogapraktijk in Rijswijk-Buiten, waar ze yoga aan allerlei groepen doceert.

Meer balans en ontspanning met Aditi Yoga & Massage

lopende zaken

RIJSWIJK – Irene Tepper van Aditi Yoga & Massage in Rijswijk-Buiten geeft yoga aan allerlei groepen, van kinderen tot vrouwen en van 55-plussers tot zwangere vrouwen.

Daarnaast ze ze ayurvedische massages aan vrouwen en zwangeren. "Wat ik geef is is flow yoga, een dynamische vorm waarbij je niet lang en statisch in dezelfde houding zit", legt ze uit. "De bewegingen gaan vloeiend in elkaar over."

-Waar is yoga goed voor?
Irene Tepper: "Yoga staat voor balans en evenwicht. Je zoekt bijvoorbeeld balans tussen actieve en rustige houdingen, tussen zittende en staande, tussen ontspannen en actieve yoga. Wat je in de les met je lichaam doet, werkt uiteindelijk door in je leven. Zeker als je het langer doet, merk je na een poosje dat je bijvoorbeeld ook thuis meer balans zoekt. Omdat je dan weet dat het prettiger is als er meer evenwicht in je lichaam en hoofd zit. Heel bijzonder."

-Hoe onderscheidt jouw praktijk zich van anderen?
"Ik ben van mening dat je je onderscheidt met de persoon die je bent. Mensen kiezen een docent die bij ze past en een fijne vorm van yoga geeft. Ik ben verder een enthousiast persoon. Ik kijk elke les waar de groep behoefte aan heeft en elke les is anders. Verder doe ik af en toe oefeningen met massage tijdens m'n les, dat deelnemers bijvoorbeeld elkaars rug kort masseren. Dat vinden mensen vaak prettig en fijn."

-Waarom zouden we yoga eens moeten proberen?
"Omdat het heel fijn is voor het lichaam en je hoofd om tot rust en ontspanning te komen. Het is goed voor je spieren, organen, gewrichten en bloedsomloop. Als je denkt dat je er baat bij hebt moet je het zeker eens proberen."

Meer informatie www.aditi-yoga.nl.