Een van de nieuwste aanwinsten van Berry's wielershop: de fatbike, geschikt voor strand en duinen.
Een van de nieuwste aanwinsten van Berry's wielershop: de fatbike, geschikt voor strand en duinen.

Berry's Wielershop, voor de aanschaf en het onderhoud van uw fiets

kijk op de wijk

DEN HAAG – Bent u toe aan een nieuw rijwiel, of wilt u zich goed laten adviseren over elektrisch fietsen? Bij Berry's Wielershop vindt u een breed assortiment en kunt u tevens terecht voor het onderhoud van uw tweewieler.

Ze zitten nog maar sinds januari van dit jaar in het nieuwe bedrijfspand aan de Brigantijnlaan tegenover station Ypenburg, maar het lijkt nu al of het nooit anders is geweest. Vader Ron en zonen Mike en Berry Ensing hebben het duidelijk naar hun zin in de ruime winkel annex werkplaats van Berry's Wielershop. "Hier hebben we alles bij elkaar: naast de winkel en de werkplaats ook de opslagruimte en het magazijn, wat ik heel prettig vind aan deze locatie", verklaart Ron. "Het pand is eigenlijk één grote etalage met veel daglicht, ook in onze werkplaats."
In het nieuwe pand is verder een wasbox te vinden, waar fietsen grondig schoongemaakt kunnen worden. "Als je een fiets goed reinigt, haal je een deel van de problemen waar het rijwiel mee kampt vaak al weg", weet vakman Ron uit ervaring. Hij wijst klanten graag op het belang van een servicebeurt: "Veel mensen gebruiken hun fiets bijna dagelijks. Dan is het toch wel belangrijk om regelmatig onderhoud te laten plegen. Uiteraard betaal je daarvoor, maar het is net als bij de aanschaf van een nieuwe fiets: goedkoop is duurkoop. Een op internet bestelde fiets moet vrijwel altijd nog in elkaar gezet worden, en dan moeten velen toch weer een beroep op de fietsenmaker doen."
Bij Berry's Wielershop kan men terecht voor de aanschaf van zowel de traditionele als de elektrische fiets. Die laatste begint steeds populairder en daardoor betaalbaarder te worden. Berry's Wielershop heeft elektrische fietsen van A-merken als Giant, Trek, Sparta, Cortina, Multicycle, Puch en Victoria in huis. "In Duitsland is Victoria het grote merk, vergelijkbaar met de populariteit die Batavus en Gazelle hier hebben", legt Ron uit. "De meeste mensen denken bij Puch aan brommers, maar dit Oostenrijkse merk is natuurlijk ooit begonnen als producent van fietsen. Puch brengt momenteel een e-bike op de markt, die prima geschikt is voor dagelijks gebruik."
Maar dat is niet het enige waar Puch zich mee onderscheidt. Berry haalt een fatbike van dit merk te voorschijn, een atb met enorm dikke banden. "Die hebben we net binnen. Hiermee kun je op het strand en in de duinen fietsen. Echt een bijzondere fiets."
Berry's Wielershop is gevestigd aan de Brigantijnlaan 425 in Den Haag-Ypenburg. Voor meer informatie en de webwinkel kijkt u op www.berryswielershop.nl.