Wippolder won in de thuiswedstrijd tegen DHL met 2-1, maar op 9 mei krijgen ze het volgens René Slegtenhorst niet cadeau, ook al denkt hij wel dat ze kampioen worden. (foto: Roel van Dorsten)
Wippolder won in de thuiswedstrijd tegen DHL met 2-1, maar op 9 mei krijgen ze het volgens René Slegtenhorst niet cadeau, ook al denkt hij wel dat ze kampioen worden. (foto: Roel van Dorsten)

Wippolder wordt kampioen, denken de regiotrainers

sport

DELFT - De huidige voetbaljaargang loopt op zijn eind. Met nog drie speelrondes te gaan, maken in zondag 3B nog drie regioclubs aanspraak op de titel, maar voor de kenners is het wel duidelijk dat Wippolder met het kampioenschap aan de haal gaat.

De ploeg van trainer Marcel de Letter heeft na drieëntwintig wedstrijden vijfenvijftig punten behaald. Het Den Hoorn van Ronald Hes staat na even zoveel wedstrijden drie punten minder behaald en het Concordia van Wim van Zinnen en Martijn Leonard staat dáár weer één punt achter.

"ZE HEBBEN NIET DE BEST
VOETBALLENDE PLOEG"
René Slegtenhorst, die met zijn DHL een verrassende vierde plaats bezet, is ervan overtuigd dat Wippolder kampioen wordt. "Zij hebben veruit het makkelijkste programma. Maar dat wil niet zeggen dat ze ook de best voetballende ploeg hebben. Dat vind ik Concordia, al heeft De Ster ook indruk op mij gemaakt. Wippolder heeft echter wel het sterkste team met op individueel niveau een paar uitschieters."
Slegtenhorst kan met zijn ploeg nog invloed uitoefenen op de titelstrijd. "We spelen dit weekend thuis tegen Den Hoorn en de week erna thuis tegen Wippolder. Wij geven het niet cadeau, want we willen die vierde plaats niet kwijt. Als we die behouden is er voor ons misschien nog kans op een plek in de nacompetitie."
Henk Baggerman, zevende met Full Speed, ziet Wippolder de voorsprong van drie punten niet meer uit handen geven. "Zij hebben met HDV, DHL en Taurus en makkelijker programma dan de rest. Ik heb een aantal maanden geleden ook al aangegeven dat zij het meest compleet zijn. Het is een heel jong, lekker ploegje dat in verdedigend opzicht beter in elkaar steekt dan Concordia. Dat zag je afgelopen weekend, toen wij, ondanks dat we met een verzwakt elftal speelden, toch nog twee keer wisten te scoren. Als je aan het eind van de rit de meeste punten hebt behaald, ben je in mijn ogen de terechte kampioen. Zelf hoop ik dat ODB de laatste periode pakt en via de nacompetitie promoveert, want vanaf komend seizoen ben ik daar trainer."
Peter Pothof, die in de laatste weken SEP in veilige haven moet zien te brengen (zie de nabeschouwing, red.), denkt ook dat Wippolder het kampioenschap niet meer weg zal geven. "Ik heb ze in de thuiswedstrijd tegen Den Hoorn gezien en die wedstrijd wonnen ze dik verdiend, ondanks dat ze ruim een helft lang tegen een man minder speelden. Daar lieten ze zien dat ze kampioenswaardig zijn. Ze hebben gewoon een heel goede ploeg." Zelf hoopt Pothof zich met SEP, dat momenteel een nacompetitieplaats bezet, nog binnen de reguliere competitie veilig te spelen. "Dat is wel het doel, maar als dat niet lukt, zullen we het via de nacompetitie moeten doen." Het voordeel voor de roodgelen hierbij is dat de achterstand op REMO op dit moment drie punten bedraagt, terwijl ze het in de laatste competitieronde tegen de Hagenaars opnemen. Bovendien speelt Pothof met zijn ploeg de week ervoor nog tegen hekkensluiter HDV."

"HET ZIJN BEIDE LEUKE PLOEGEN"
Willem Lok, trainer bij Taurus, durft geen uitspraak te doen over wie hij denkt dat met de titel aan de haal gaat. "Want wij hebben twee keer tegen Den Hoorn gespeeld en maar één keer tegen Wippolder. Het viel met op dat het beide leuke ploegen zijn die verzorgd voetbal spelen. Wat dat aangaat, gun ik het ze allebei. Wippolder is door de voorsprong en het relatief makkelijkere programma denk ik wel de favoriet." Zelf bevindt Lok zich met Taurus in de gevarenzone. "We staan momenteel gedeeld op een degradatieplaats en hebben denk ik nog vier punten nodig om niet direct te degraderen. Dat zal nog met wedstrijden tegen ODB, REMO en Wippolder nog lastig worden, maar we gaan er natuurlijk wel vol voor."