Glashandel Zantman levert graag een bijdrage aan het verduurzamen van uw woning.
Glashandel Zantman levert graag een bijdrage aan het verduurzamen van uw woning.

Glashandel Zantman maakt uw woning duurzamer met glasheldere aanpassingen

lopende zaken

DELFT – Glas speelt een belangrijke rol bij de verduurzaming van uw woning, zowel wat de ramen betreft als met glaswanden binnenshuis. Glashandel Zantman maakt het voor u graag zo helder als glas.

In 2050 moeten alle woningen in ons land energieneutraal zijn, is het streven. Door te investeren in de duurzaamheid van woningen ligt dat binnen handbereik. Met HR ++ glas in de sponningen van de ramen wordt al behoorlijk bespaard, legt Johan Zantman van de gelijknamige glashandel uit. "Als het buiten bijvoorbeeld min 10 graden is en binnen 21 graden, is de temperatuur van het HR glas zo'n 16 graden." Naast het bekende dubbelglas kan men tegenwoordig zelfs kiezen voor tripelglas, een driedubbele beglazing.
Consumenten vrezen vaak voor de kosten van nieuwe ruiten. Dat hoeft helemaal niet, stelt Zantman: "Vaak kunnen we de bestaande kozijnen van het huis gebruiken, wat aanzienlijk scheelt." Daarnaast wijst hij op het aloude credo 'goedkoop is duurkoop': "Een vakman inschakelen kost geld, maar je bent meer geld kwijt als de klus niet goed is uitgevoerd of niet het beloofde effect oplevert en je moet het laten herstellen."
Het Delftse glasbedrijf heeft qua duurzaamheid meer ijzers in het vuur. "Door de ruimtes in een huis door middel van glazen wanden te verdelen in kleinere compartimenten, kun je de warmte beter verdelen en vasthouden", geeft Zantman als voorbeeld. "Dat passen veel mensen al toe in de badkamer, door middel van een bad- of douchecabine van glas. Je kunt ook glaswanden plaatsen in bijvoorbeeld een huiskamer met een open keuken. Je verdeelt een grotere ruimte in kleinere stukken, maar er verandert niets aan het karakter en de overzichtelijkheid van de ruimte."
Meer informatie vindt u op www.zantmanglas.nl of bel 015 - 2624777 voor advies op maat.