Afbeelding

'Jippie! De lammetjes staan weer in de wei'

kijk op de wijk

DELFT - Met smart wachten de kinderen van Kinderopvang Les Enfants altijd op het moment dat de lammetjes weer in de wei staan.

Dichtbij het kinderdagverblijf en de BSO-locatie kunnen de medewerkers van het kinderdagverblijf met de kinderen op bezoek in een weiland van één van de boeren. Lammetjes dartelen daar vrolijk rond en soms komen ze zo dichtbij, dat de kinderen en hun begeleiders ze ook daadwerkelijk even kunnen knuffelen. Voor alle kinderen is dat elk jaar weer opnieuw een superleuke belevenis.

Uitstapje
Elke dag gaan alle groepen op uitstapje in de buurt. Het Abtswoudse Bos heeft meer dan genoeg mogelijkheden om steeds weer een uitdagende leeromgeving te bieden. Het team van Les Enfants vindt het van groot belang dat alle kinderen de gelegenheid krijgen om elke dag naar buiten te gaan en daar te spelen.
De niet aangelegde, rommelige terreintjes zijn heerlijke speelplekken voor kinderen. Er zijn veel losse elementen, zoals zand en water; stenen om mee te bouwen, te verzamelen of om op te zitten; bomen om in te klimmen, takken om hutten van te bouwen, struiken om je tussen of onder te verschuilen; en gras, bloemen en diertjes om te bestuderen. Al die elementen, die los of gecombineerd eindeloze spelmogelijkheden bieden, zorgen voor de ontwikkeling van creativiteit en vindingrijkheid.
Buiten staan alle zintuigen op scherp: natte blaadjes ruiken heerlijk, maar de lente ook; sneeuw voelt nat, maar ook zacht. En als je goed luistert, hoor je van alles!
Kinderopvang Les Enfants is gevestigd aan de Abtswoude 19c in Delft. Contactpersoon: Linda van der Pot-de Vries, tel. 015-2620720 of 06-41954799. Meer informatie:
www.kinderopvang-lesenfants.nl.