Afbeelding

Huis te koop: Rotterdamseweg 35, Delft

advertenties

DELFT – Phyllis Touw en haar man Peter Pont zijn twaalf jaar geleden in dit herenhuis met bouwjaar 1911 komen wonen, met hun drie kinderen. "Ik vind het een heel mooi en fijn huis, vlak bij de binnenstad", zegt Phyllis. "Het is geweldig dat we hier hebben kunnen wonen."

Inmiddels zijn de kinderen hun eigen weg gegaan. Ze hebben het ouderlijk huis verlaten en zijn op zichzelf gaan wonen. Het is altijd Phyllis' droom geweest om een huis in een buitengebied te hebben. Daar hebben ze nu kans toe gezien. Met de veranderde situatie, hebben zij kans gezien een huis te kopen in Oude Bovendijk, vrijstaand tussen de weilanden. "Omdat het altijd mijn droom is geweest", zegt ze. "Ik ben een echt buitenmens en dit huis is nu echt te groot geworden voor met z'n tweeën."
Dit herenhuis staat aan het leukste gedeelte van de lommerrijke laan, namelijk vlak bij het water en daarachter de binnenstad. Een aantal zaken zijn heel kenmerkend voor de huizen uit deze periode. Heel hoge plafonds, fraaie erkers en grote ramen, waardoor er van veel lichtinval sprake is. "Toen we dit huis kochten, zijn we meteen met een grote renovatie begonnen", gaat ze verder. "Bij die verbouwing zijn we een heleboel cadeautjes tegen gekomen, zoals ik het wel eens noem. Dat wil zeggen: originele onderdelen, die nog stammen uit 1911. Overal in huis bleken nog originele paneeldeuren te zitten, onder andere in de vestibule kwam er een granito vloer tevoorschijn, bij het verwijderen van de verlaagde plafonds werden de originele plafonds met lijsten zichtbaar en in de erkers kwamen we glas-in-lood tegen. En heel spectaculair was het onderduikersluik boven. Volgens de verhalen hebben er in de tussenruimte echt onderduikers verscholen gezeten."
Phyllis kan zich ook nog herinneren een officiële historische akte gevonden te hebben. Hierin stond te lezen, dat in dit pand 'geen Vleeschhouwerij of Huis van Lichte Zeden' gevestigd mochten worden. "Heel trots ben ik op de grote woonkamer", zegt ze. "Een sfeervolle kamer met houten vloerdelen en onder meer een open haard. Mijn favoriete zitplaats is de erker, waar vandaan je heerlijk naar buiten kunt kijken."
Helemaal achterin zijn er openslaande deuren naar de achtertuin. Deze is gelegen op het noordoosten en heeft een achterom dat uit komt op een speelplaats. "Ik vind het wel fijn, dat de keuken is gescheiden van de woonkamer", zegt Phyllis. "Die is overigens helemaal gemoderniseerd."
De keuken is voorzien van een vijfpits gaskookplaat, een combi-oven, een koel/vriescombinatie, een afzuigkap en een vaatwasser. "Het is een heerlijk groot huis, met boven vijf slaapkamers", zegt ze. "Het biedt de charme van een oud huis en tegelijk het gemak van een gezinshuis."
Op de eerste verdieping is er aan de achterzijde een ruime en lichte slaapkamer. Vanuit deze kamer kom je op het balkon. Aan de voorzijde is er een sfeervolle slaapkamer met een grote erker en glas-in-lood ramen. Daarnaast is er nog een kleine kamer en verder een badkamer die voorzien is van een ligbad en een dubbele wastafel.
Op de tweede verdieping bevindt zich zowel aan de voor- als aan de achterzijde een ruime slaapkamer. Verder is er een praktische tussenruimte, met de opstelplaats voor de wasmachine en de CV-ketel (2008).
De Rotterdamseweg is een gezellige straat, waar jong en oud en alle rangen en standen door elkaar wonen. Van het huis is een bouwkundig rapport aanwezig.

De vraagprijs voor deze woning is 537.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.