Ben Hoefnagel kijkt met enige weemoed terug naar zijn tijd in de hoofdmacht van DHLC. 'Er gaat niks boven met die gasten op het veld staan'. (foto: Roel van Dorsten)
Ben Hoefnagel kijkt met enige weemoed terug naar zijn tijd in de hoofdmacht van DHLC. 'Er gaat niks boven met die gasten op het veld staan'. (foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Ben Hoefnagel?

sport

DELFT - Ben Hoefnagel (48) verdedigt al veertig jaar het groen en wit van DHL, waarvan heel wat jaren in het eerste elftal.

Dat het DHL werd, was voor Ben wel duidelijk. "Mijn broers Harry en Rob speelden er al, dus ik was elk weekend op het sportpark te vinden. Toen ik zelf eindelijk acht was, ben ik meteen lid geworden."

- Met wie speelde je zoal?
"Als A-junior mocht ik zo nu en dan met het eerste meedoen. Dat was onder anderen met Alex Nieuwenhout, Rene Zwaard en Cees Adegeest, maar toen ik zelf echt senior was, hadden we heel veel broers in de selectie. Zo had je Robert en Paul van den Berg, Arnoud en Valentijn Dukker en Rob en ik. Veel gasten kende je sowieso van school, want als je op Stanislas zat, ging je naar DHL en andersom."

- Welke trainers heb je gehad?
"In de jeugd heb ik een heel mooie tijd gehad en Ton Ros was daar de rode lijn in. Verder kwam ik onder Bram Panman bij de senioren en had je ook nog Dick van der Toorn, Dutina, Pierre van Zinnen en Jan van den Akker natuurlijk. Toen ik vader werd van mijn tweede zoon ging ik naar het tweede."

- Hoe was de sfeer?
"Ontzettend goed. We hadden een heel leuke groep. Als we op weekend gingen, hadden we gasten als Patrick van Rhijn en Reginald Delrock die naast hun gewone koffer nog een koffer vol attributen hadden. Dan stond je ergens in een discotheek en werd er, nog voor de tijd van de mobieltjes, een telefoontoestel tevoorschijn getoverd. Of er kwam ineens iemand in Sinterklaaspak binnen. Ook maakte Reginald eens een filmpje à la Harry Vermeegen, waarin hij de ontwikkelingen binnen DHL op een leuke manier besprak."

- Wat voor voetballer was jij?
"Ik denk dat ik vooral heel allround was, waardoor ik vaak als laatste poppetje neergezet werd waar een gat was gevallen. Ik rendeerde het best achter de spits en pikte mijn goaltjes wel mee, vooral in combinatie met een fysiek sterke spits, zoals Peet Kouwenhoven. Ik weet nog eens dat we bij VDL uit speelden met windkracht 10. Had Jan van den Akker bedacht dat als we wind mee hadden Peet in de spits zou staan en anders ik. Zo ver dacht hij erover na. Uiteindelijk was geen van beide het geval, want we hadden zijwind."

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
"Ik voetbal nog in een vriendenteam. Ik loop hard en fiets regelmatig, maar er gaat niks boven met die gasten in het veld staan. Verder blijf ik soms wel hangen om naar het eerste te kijken als we laat spelen en anders volg ik het via de app. Het is prachtig om te zien hoe de club weer leeft. Daarnaast ben ik trainer van de B4 van Oliveo, waar mijn zoon speelt."