Wat ik zeggen wil...

vaste rubrieken

Buitenhof
DELFT - Geachte gemeentebestuur. Vandaag ben ik even op familiebezoek geweest omgeving Debussystraat. Gelet op het artikel op de voorpagina in de Delft op Zondag van 17 april wil ik u zeggen dat het aldaar een grote gore gribuszooi is. Ontzettend veel zwerfvuil en natuurlijk ook de vervuilers. Maar , als de directeur van Werkse!, die om en nabij de 240.000 euro per jaar verdient, in samenwerking met de bestuurders en beleidsmakers van de Gemeente Delft, het niet eens voor elkaar krijgt om een paar keer per week een paar lui met een prikker en een afvalzak aldaar rond te laten gaan, dan zijn dat voor mij eersteklas nietsnutten die echt aangepakt moeten worden.

M. van Dalen, Delft

Stoelinga
DELFT – Hierbij wil ik reageren op de brief van Martin Stoelinga, in de Delft op Zondag van 10 april. Dít is wat er mis is met de politiek anno 2016. Stoelinga mag schreeuwen wat ie wil: de één is corrupt, de ander doet het beroerd, hijzelf is steevast het slachtoffer. Nu heeft hij daar een nieuwe dimensie aan toegevoegd: in zo'n beetje élke zin van zijn brief liegt hij, insinueert hij, beschuldigt hij en maakt hij zwart. Het klapstuk: 'Ik zou graag een vluchteling willen zijn'. Ga je schámen, Stoelinga! Politiek gewin willen behalen over de ruggen van mensen wiens land, huis, gezin, leven kapot is. Een discussie voeren over de wenselijkheid van grootschalige opvang van vluchtelingen? Mij best! Maar dan wel op basis van feiten, niet op basis van uit de lucht gegrepen onzin.

Berend Boten, Delft

Horeca Paardenmarkt
DELFT - Ik wil reageren op de ingezonden brief van de heer Van den Berg in de Delft op Zondag van 17 april. Hij is tegen de uitbreiding van de horecavergunning van het voormalige depot van het Legermuseum aan de Paardenmarkt, maar gebruikt hiervoor argumenten die mij noodzaken hierop te reageren. Hij pretendeert voor de hele omgeving te spreken. Hoe weet hij dat zo zeker? Hij heeft het mij in ieder geval niet gevraagd. De tweede interessante uitspraak: 'Een tweede Beestenmarkt in een gebied met hoofdbestemming Wonen is uiteraard volstrekt onacceptabel'. De 'hoofdbestemming Wonen' is nu op dit moment misschien het geval, maar dat is het leuke van het dynamische leven in een stad: dingen veranderen. Twintig jaar geleden was er veel minder Wonen in deze omgeving: de TU-bieb was nog een bibliotheek en andere TU-gebouwen. Ga je verder terug in de tijd kom je het oude Sint Joris-gasthuis tegen, de lakers en de bierbrouwers, de nonnen, en het oude Kruithuis. Juist een divers beeld met niet alleen maar saaie woonhuizen met nette mensen die om 22:00 gaan slapen zorgt voor levendigheid. Van den Berg is erg bang voor overlast en herrie, en heeft in al een doemscenario bedacht voor als er een nieuwe eigenaar komt. Die zal zijn restaurant élke dag tot 23.00 uur openhouden! Als de vergunningen gewijzigd gaan worden zullen ze tot 01.00 uur openblijven! Al die herrie van mensen die midden in de nacht een Dame Blanche eten.

Meneer van Wijk, Delft