De gestopte strafschop en de redding van Koen de Vroed in de rebound zorgde ervoor dat Schipluiden alle schroom van zich afwierp en uitliep naar 0-5. (foto: Roel van Dorsten)
De gestopte strafschop en de redding van Koen de Vroed in de rebound zorgde ervoor dat Schipluiden alle schroom van zich afwierp en uitliep naar 0-5. (foto: Roel van Dorsten)

Schipluiden en Ariston '80 gaan vol voor de derde klasse

advertenties

DELFT - "Gefeliciteerd met het kampioenschap", zei Ariston '80-trainer Willem Lok zaterdagmiddag in het voorbijgaan tegen zijn collega Manuel Vissers van Schipluiden. Door de overwinning van Schipluiden op de studenten (0-5) kan de titel de Midden-Delflanders eigenlijk niet meer ontgaan.

Vissers wilde de felicitaties echter niet in ontvangst nemen. "Want we zijn pas kampioen als we niet meer in te halen zijn", zei hij. "Uit de komende drie wedstrijden zullen we dus nog minstens vier punten moeten halen. Dan zijn we er. Maar vandaag hebben we een grote stap gezet."

"TOT VOLGEND JAAR"
Voor de buitenwacht is het echter al beklonken. De wedstrijd tegen Ariston '80 was de lastigste horde die de Midden-Delflanders nog te gaan hadden, al was het alleen maar omdat de studentenploeg bij een overwinning qua verliespunten gelijk kon komen met de lijstaanvoerder. "Tot volgend jaar", voegde Lok aan zijn felicitatie toe. "Want wij promoveren gewoon via de nacompetitie."
De middag begon goed voor de bezoekers, want binnen drie minuten wist Martijn van Dorp Ariston '80-doelman Wim van der Meer te verschalken. "Een fantastische goal die we al zo vroeg scoren, doordat we vol voor de winst gaan. Zij hebben voor rust nauwelijks iets gecreëerd. In de tweede helft hebben we ze bewust laten komen, zodat er ruimte in de omschakeling ontstond", vertelt Manuel Vissers.
Die opzet slaagde, want nog geen tien minuten na rust verdubbelde Chris van Beurden de voorsprong na een prachtig uitgespeelde aanval. Daarna volgde het breekpunt in de wedstrijd. Schipluiden-doelman Koen de Vroed keerde een strafschop van Bob Dijkhuizen en was ook in de rebound onverslaanbaar. Vissers: "Als die bal erin gaat, krijgen wij het nog lastig. Nu was het zo dat we alle schroom van ons afgooiden en fantastisch gingen voetballen. Het leidde via Chris van Beurden, Marcus Post en Pim Hoornweg nog tot drie prachtige goals. Wij hebben vanmiddag laten zien dat wij terecht bovenaan staan en moeten in de komende drie wedstrijden nog vier punten halen om kampioen te worden."

"HET IS GEBEURD"
Ariston '80-trainer Willem Lok twijfelt er niet aan of dat Schipluiden gaat lukken. "Het is gebeurd. Wij begonnen te slap, wat denk ik vooral met zenuwen te maken heeft. Ik ben trots op mijn ploeg, want die gasten hebben er alles aan gedaan. Uiteindelijk werden we door een heel goede ploeg klassiek weggecounterd. Dat is niets om je voor te schamen, want zij speelden afgelopen seizoen gewoon met dit elftal in de tweede klasse, maar stonden vandaag een groot deel van de wedstrijd massaal op eigen helft." Voor Ariston '80 resten nog vier wedstrijden, waarin het een voorsprong van drie punten op Maense moet verdedigen om tweede te worden. "Dat gaat ons lukken en dan promoveren we via de nacompetitie," voorspelt Lok.
Het vierde doelpunt van de bezoekers, dat gemaakt werd door invaller Marcus Post, was het honderdste doelpunt dat Schipluiden dit seizoen maakte. "Ik had het iedereen op de bank beloofd", vertelt de aanvaller. Ook Bart Boks had graag de 0-4 gemaakt, maar stond op dat moment nog niet in het veld. "Ik had hem verteld zich op te maken voor een invalbeurt", vertelt Manuel Vissers. "Hij zei: 'Bedankt trainer'. maar nog voor hij in het veld stond, maakte Marcus die goal al." "Die kutpost", grapte Bart Boks dan ook terwijl hij aan het laatste deel van zijn warming-up bezig was. "Ik had die honderdste zo graag gemaakt."
Conclusie van de middag was dat de titel voor Schipluiden slechts nog een kwestie van tijd is, dat Ariston '80 zich ondanks de 0-5 geen zorgen maakt en dat beide ploegen ervan uitgaan komend seizoen in de derde klasse te spelen."