De kinderen van Plukkebol Kinderopvang aan het werk in Schoemaker Plantage.
De kinderen van Plukkebol Kinderopvang aan het werk in Schoemaker Plantage.

Veertig kinderen planten Plukkebolboom in Schoemaker Plantage

advertenties

DELFT – Tachtig gekleurde laarsjes en overalls, veertig schepjes en heel veel positieve energie. Tussen de buien door plantten veertig peuters van Plukkebol Kinderopvang een heuse Plukkebolboom in het nieuwe woongebied Schoemaker Plantage.

De kinderopvang heeft een vestiging direct naast de nieuwbouwlocatie en alleen al hierdoor is de betrokkenheid groot. Goede kans dat de Schoemakerbaby's, -dreumesen en -peuters straks hier naar de opvang gaan.
Plukkebol-directeuren Rob Vullings en Mark Siep laten enthousiast weten: "Iedereen deed heel hard zijn best om een groot, diep gat te graven. Gelukkig kregen de peuters hulp van de bso'ers van de locatie aan de Rotterdamseweg. Buitenzijn, bewust leven en de natuur zijn belangrijke pijlers voor Plukkebol. Om die reden gaan we de groei van de geplante bomen ook volgen. Leerzaam en leuk."
Op de oude TNO-locatie tegenover de Technische Universiteit van Delft komt Schoemaker Plantage. Een compleet nieuwe woonbuurt met zo'n achthonderd huizen. Met het ontwerp heeft de architect een hedendaagse vertaling van de Delftse School gemaakt. Ontwikkelaar AM bestempelt dit als de 'Nieuwe Delftse School'. Straks zijn er twee buurtjes: de Klinkerbuurt en de Grasbuurt. Ze worden met elkaar verbonden door een stadspark. De zeer energiezuinige huizen van de Klinkerbuurt 1 gaan binnenkort in verkoop. Een gloednieuw huis met tuin, een stadspark voor de deur en hartje Delft op tien minuten fietsafstand. Aantrekkelijk? Check de website voor meer informatie: www.schoemakerplantage.nl of www.plukkebol.nl.