Vivienne van Rees Vellinga van Stadslogistiek en John van Beek van Gamma Delft: ‘Het vervoeren van een emmer verf is voortaan voor niemand nog een probleem.’
Vivienne van Rees Vellinga van Stadslogistiek en John van Beek van Gamma Delft: ‘Het vervoeren van een emmer verf is voortaan voor niemand nog een probleem.’

Gamma-aankopen dankzij Stadslogistiek dezelfde dag nog in huis

lopende zaken

DELFT – Niet zelden kwamen klanten van Gamma er bij vertrek achter dat het vervoeren van een aankoop een flinke uitdaging kan zijn. Dankzij een samenwerking tussen Gamma Delft en Stadslogistiek hoeft vervoer van de aankoop geen probleem meer te zijn.

Sinds enkele weken kun je deze dezelfde dag nog vanaf 5 euro door Stadslogistiek thuis laten bezorgen. En dat is geen overbodige luxe. De grote opgedroogde plassen verf bij het fietsenrek voor de doe-het-zelf-zaak verraden dat het niet altijd verstandig is een emmer verf onder de snelbinders mee te nemen. John van Beek, filiaalmanager van Gamma Delft, zag al vaak fietsers stuntelen met grote bouwmaterialen. "Hierover raakten we eind vorig jaar met Stadslogistiek Delft in gesprek", vertelt Van Beek. "We willen het de klanten natuurlijk zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk maken. We hadden ook al een bezorgservice, maar de samenwerking met Stadslogistiek is aanvullend. Nu bedienen we de complete doelgroep."

De wagens van Stadslogistiek Delft rijden dagelijks in elektrische karretjes de hele stad door om spullen van A naar B te brengen. Hoe meer ze onderweg met één rit kunnen vervoeren, hoe efficiënter, voordeliger én beter voor het milieu dat is, geeft Vivienne van Rees Vellinga van Stadslogistiek uit. "Daarnaast vinden we het fijn om klanten van Gamma te kunnen ontzorgen", voegt ze eraan toe. "Stadslogistiek is begin 2015 begonnen en is echt een proeftuin. We zijn momenteel aan het uitzoeken hoe we zo'n goed mogelijk model kunnen krijgen." De pilot met Gamma ook daarin nuttig. "En onze klanten zijn er vooralsnog heel positief over", vervolgt Van Beek. "Ze vinden het ideaal dat ze op doordeweekse dagen iets kunnen kopen en het dezelfde dag nog voor een voordelig tarief thuis krijgen bezorgd."