Dion de Lijser overziet het spel.
Dion de Lijser overziet het spel.

Speler in beeld

advertenties

Naam: Dion de Lijser
Leeftijd: 30
Club: Vitesse Delft
Positie: verdediging/middenveld


-De wedstrijd tegen Voorschoten'67 ging met 1-0 verloren. Een terechte uitslag?
"Het was eigenlijk een echte 0-0 wedstrijd. Omdat zij er eentje in schoten en wij niet één, hebben wij de wedstrijd verloren. Trouwens wel onverdiend."

-Waarom onverdiend?
"Omdat het doelpunt kwam uit een rebound van een onterecht gegeven strafschop. Ze kregen de penalty ook nog eens in de 45ste minuut, dus net voor de rust. Een rot manier om vlak voor rust een doelpunt tegen te krijgen."

-Je zult dus niet tevreden zijn over de wedstrijd?
"Niet over het resultaat, maar als ploeg hebben we eindelijk weer eens goed gespeeld. Als team leverden we een redelijke prestatie ten opzichte van eerdere wedstrijden."

-Wat schort er nog aan bij jullie?
"We missen de kwaliteit van scorend vermogen, terwijl we dat in ons kampioensjaar vorig seizoen wel hadden We hebben dan ook veel geblesseerde spelers en schorsingen. Hier in de eerste klasse merk je dat een tegenstander net wel weet te scoren, waardoor je vaker verliest."

-Jullie staan tiende en moeten vechten om nacompetitie te voorkomen. Gaat dat lukken?
"Er komen vier wedstrijden aan waarin het goed moet gaan. Allemaal ploegen die dicht bij ons staan. Er steken dit jaar niet echt teams boven uit. Iedereen kan hier van iedereen winnen. Wij hebben een kern van vaste spelers, die vorig jaar kampioen geworden zijn, en gelukkig niet al te veel wisselingen. Met de juiste mentaliteit moet het lukken."

-Ben je tevreden over je eigen spel?
"Ik begon dit seizoen met een zware hersenschudding, met duizeligheid en vlekken voor mijn ogen. Sinds de winterstop ben ik ondanks wat kleine blessures redelijk fit. Het is nog geen topseizoen, maar gaat steeds beter.

-Hoe omschrijf jij jezelf als speler?
"Als ik fit ben, dan zijn mijn mentaliteit en doorzettingsvermogen mijn sterke punten. Dertien jaar geleden heb ik gedebuteerd in het eerste onder trainer Klomp. Al die jaren in de A-selectie, maar door veel blessureleed niet alle dertien jaar vol in het eerste. De laatste vier jaar gaat het gelukkig weer beter.

-Bekijk je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
"Ik kijk niet wekelijks."