Charles van Harling (links) organiseert elke eerste zondag van de maand weer een Delft op Zondag-miniconcert in het Hampshire Hotel Delft Centre.
Charles van Harling (links) organiseert elke eerste zondag van de maand weer een Delft op Zondag-miniconcert in het Hampshire Hotel Delft Centre.

Mala Vita en nog veel meer moois tijdens Delft op Zondag-miniconcert

advertenties

DELFT – De meest recente edities van de Delft op Zondag-miniconcerten waren weer om in te lijsten. En ook het miniconcert dat dit weekend in het Hampshire Hotel Delft Centre is, belooft veel moois.

Dan komt namelijk niet de eerste de beste band: Mala Vita. Wie Mala Vita al eens live in actie heeft gezien, weet dat deze Delftse band een behoorlijk feestnummer is. Eerder dit jaar namen ze een videoclip op in het Delftse muziekhotel. Vanwege de goede band die hierdoor is ontstaan en als tegenprestatie geven ze nu een gratis toegankelijk concert. Vanaf 16.00 uur zullen ze in actie komen en ze spelen meer nummers dan gebruikelijk is tijdens de Delft op Zondag-miniconcerten. De muzikale middag begint echter al om 13.30 uur met een verrassend optreden van saxofonist Gunther Weber en The Unpredictables. "Zij zullen covers van bekende bands en ook eigen nummers van spelen", kan organisator Charles van Harling alvast verklappen. "Het wordt deze zondag sowieso weer een leuk, mooi en gevarieerd miniconcert."

Grote variatie
De Delft op Zondag-miniconcert staan inmiddels ook al drie jaar bekend om de grote variatie aan muziek, bands en artiesten. Van soul tot rap, van rock tot singer-songwriters en van reggea tot zigeunermuziek: alles kwam afgelopen jaren voorbij. En dat zal ook dit jaar weer zo zijn. Soms ontdekt Charles van Harling deze artiesten zelf via YouTube of de talentenjacht op tv, soms wordt hij door het management van de desbetreffende band of artiest benaderd. "En Nederland telt genoeg talent om nog jaren aan Delft op Zondag-miniconcerten mee te vullen", weet Van Harling, die hoopt met de miniconcerten over twee jaar het eerste lustrum te vieren.. Eén van die talenten is zangeres Laura Guldemond, die al geboekt stond voor het miniconcert op 3 juli en binnenkort ook bij Idols te zien is. Verder zullen ook dit jaar weer bijzondere combinaties worden gemaakt. Zo zal Kor van Velzen gaan optreden met de band Batcrab. Verder zal de talentvolle Haagse band Seed of Ayawaska dit jaar nog tijdens de miniconcerten in actie komen. "De Nordic Folk groep Leaf gaat hier een akoestisch concert verzorgen", vervolgt Van Harling. "Zo willen we mensen trakteren op verschillende muziekinvloeden. Het wordt dus weer behoorlijk divers."

Succes
Na het overweldigende succes van vorig jaar, kon Charles van Harling het niet laten om ook Johnny Rosenberg – van de muzikale zigeunerfamilie – weer te benaderen. Toen hij vorig jaar kwam, was hier dusdanig veel belangstelling voor dat helaas niet iedereen naar binnen kon. Gelukkig volgt er dit jaar op de eerste zondag van december een herkansing, want dan zal Johnny Rosenberg – met band - wederom naar Delft komen. Het jaar erop gaat Van Harling z'n best doen om deelnemers van de Grote Prijs van Nederland te strikken om tijdens de miniconcerten op te treden. "Wat verder nog leuk is om te melden", vervolgt hij, "is dat de muzikanten lovend zijn over onze technicus Wesley Vermeer. Hij wordt daardoor nu bedolven onder de aanvragen." Komt al dit moois weer zien en horen. De miniconcerten vinden elke eerste zondag van de maand plaats in het Hampshire Hotel Delft Centre aan de Koepoortplaats. De toegang is altijd gratis.