Pieter Kunz op de golfbaan: “Bij Concordia kun je je leven lang sporten.” (foto: Dennis van den Berg)
Pieter Kunz op de golfbaan: “Bij Concordia kun je je leven lang sporten.” (foto: Dennis van den Berg)

Concordia biedt uitdagend golfprogramma in zesentwintigste lustrumjaar

sport

DELFT – In het honderddertigste bestaansjaar van Concordia wil de Delftse sportvereniging haar golfafdeling bij een breder publiek onder de aandacht brengen. Vanaf volgende maand kun je bijvoorbeeld ervaring op de golfbaan opdoen tijdens een wekelijks happy hour. En er staat nog meer op het programma.

Door: Dennis van den Berg

Dat ze bij Concordia goed kunnen voetballen en tennissen, is voor veel Delftenaren geen geheim. Dat deze vereniging daarnaast een succesvolle crickettak herbergt en beschikt over een eigen 9-holes golfbaan, is wat minder bekend. En juist omdat we weer in de richting van de buitensportseizoenen gaan, grijpt voorzitter Pieter Kunz van D.S.V. Concordia de gelegenheid aan om het golfen bij zijn club te promoten. "Bij Concordia kun je je leven lang sporten. De jeugd komt binnen voor het voetbal en het tennis. Wie qua leeftijd of blessuregevoeligheid zover is gekomen dat het voetbal zuiver nog een kijksport is, kan zo van onze voetbalvelden overstappen naar onze green."
De 9-holes baan van Concordia ligt tegen de Delftse Hout aan en is in een uur te belopen. Het is een technische baan, die zowel voor de beginnende golfer als de oude golfrot een uitdaging vormt. Om de saamhorigheid te bevorderen zijn er tal van clubactiviteiten. Zo spelen de dames op de dinsdagen in de ochtenduren samen, op donderdagen meten de heren er hun krachten.

Om toegelaten te worden op de golfbaan, moeten mensen eerst hun baanpermissie behalen. Bij Concordia kunnen belangstellenden lessen nemen om de beginselen van het golfen onder de knie te krijgen. Ze kunnen dan snel de baan op om te werken aan hun 'handicap'. Deze handicap wordt uitgedrukt in het getal dat aangeeft hoeveel slagen je tijdens een ronde meekrijgt. Met Handicap 54 heb je wat vroeger bekend stond als het golfvaardigheidsbewijs (GVB) in handen. Ook hier kan Concordia mensen in begeleiden via de Concordia Golf Academy.

Happy hour
In het 26e lustrumjaar van Concordia zet de club diverse golfgerelateerde activiteiten en evenementen op poten om een zo groot mogelijke groep mensen uit Delft en de andere omringende kernen kennis te laten maken met deze sport. Kunz: "We starten op vrijdag 15 april met een happy hour tussen 17.00 uur en 18.00 uur, voor leden van de club en introducés. Na het lopen van de golfbaan is er in ons clubhuis een hapje en een drankje aanwezig, en naar het zich nu laat aanzien gaan we ook een daghap aanbieden. Onze eigen golfpro is op deze avond aanwezig om mensen tips en adviezen te geven.We gaan het happy hour op vrijdag aanbieden tot halverwege september: je kunt inschrijven via de website van Concordia en bent dus niet verplicht om er elke keer te zijn. Introducés betalen slechts een greenfee van vijf euro."

Streetgolfclinic
Verder presenteren de golfers van Concordia zich op zaterdag 2 april aan het winkelend publiek met een streetgolfclinic van 13.30 uur tot 17.00 uur op het Marktplein in Delft. Wie dan al een balletje heeft mogen putten op de speciale golfmat, kan dit daags daarna nog eens dunnetjes over komen doen tijdens de open dag van de Concordia golfbaan op zondag 3 april tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Van 6 tot en met 12 juni vindt het jaarlijkse Delft Par 3 Open Golfkampioenschap plaats, dat eveneens in het teken van het 130-jarig bestaan van de club staat. Op 24 juni kunnen de golfers met lichtgevende balletjes aan de slag tijdens het Midzomernacht golftoernooi. En begin juli vindt er een reünie plaats van oud-leden van de golfafdeling. Ga voor alle informatie over bijvoorbeeld lessen en inschrijvingen naar www.concordiadelft.nl.