Ryan Lugtigheid, speler van RKDEO 1.
Ryan Lugtigheid, speler van RKDEO 1.

Speler in beeld

advertenties

Naam: Ryan Lugtigheid
Leeftijd: 21
Club: RKDEO
Positie: linkshalf of op tien


-De laatste competitiewedstrijd tegen Laakkwartier hebben jullie met 2-1 gewonnen. Tevreden?
"Wel over de uitslag, al speelde ik zelf afgelopen dinsdag niet mee. Uit voorzorg ben ik aan de kant gehouden vanwege een gekneusd middenvoetsbeentje."

-Opgelopen in de wedstrijd tegen Foreholte?
"Ja, de wedstrijd die we thuis met 4-1 hebben gewonnen. Na tien minuten liep ik al iets op, maar kon gewoon verder spelen. Pas de volgende ochtend merkte ik de pijn en bleek het middenvoetsbeentje gekneusd te zijn."

-Hoe ging die wedstrijd voor jou persoonlijk?
"Goed, twee doelpunten gemaakt en ik heb hard gewerkt voor het team. Als linkshalf met veel ruimte voor me. Ik speelde één van mijn betere wedstrijden dit seizoen. Ik haalde mijn niveau wel."

-Als team ook goed gespeeld?
"Het was een bijzonder goede teamprestatie. Leuk was het, dat er een A-junior zijn debuut maakte. En die speelde lekker mee."

-Wat zijn je verwachtingen voor de rest van het seizoen?
"We kunnen ons sowieso veilig spelen. De hoop is om in de top zes te eindigen en wellicht nog een periodetitel te pakken. Maar het eerste doel is ons veilig spelen."

-Als jonge speler met zo'n staat van dienst moet je toch veel hoger kunnen spelen?
"Ik heb tot het tweede jaar B in de Sparta-jeugd gespeeld. Het is jammer dat ik het daar niet heb gered. Hiervoor nog bij DHC gevoetbald. Als ik mijn blessures onder controle krijg, dan hoop en denk ik de hoofdklasse/topklasse te kunnen bereiken. Maar bij RKDEO ben ik weer gaan spelen om het plezier in het voetballen terug te krijgen."

-Vind je dat de trainer/coach goed werk verricht?
"Ik vind Stefan Koegler een goede man. Hij werkt heel hard voor de club en heeft het nu aardig voor elkaar in zijn tweede jaar. Volgend jaar gaan we trouwens verder onder de trainer Jeroen Struis."

-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
"Iedere week kijk ik of er een speler van ons in het Elftal van de Week staat. Dat vind ik erg leuk om even na te kijken. Ja dus, dat volg ik wel!"