De Fiat 124 Spider en Tipo, deze zomer in de showroom van Autobedrijf Preuninger.
De Fiat 124 Spider en Tipo, deze zomer in de showroom van Autobedrijf Preuninger.

Fiat 124 Spider en Tipo, nieuwe modellen na de zomer bij Preuninger

advertenties

DEN HAAG-YPENBURG – Autobedrijf Preuninger maakt zich op voor de opwachting van de nieuwe Fiat 124 Spider en de nieuwe Fiat Tipo. Deze voortreffelijke modellen zullen binnenkort bij Preuninger in de showroom te bewonderen zijn. De 124 Spider markeert de terugkeer van een legendarische naam. De nieuwe Tipo maakt zijn opwachting in het C-segment met een aantal modelvarianten.

De Fiat 124 Spider, een legendarische naam, lichtvoetig Italiaans rijgenot, een cabriolet met een iconisch design. De nieuwe achterwielaangedreven roadster is nu al te bestellen en heeft een vanafprijs van 33.995 euro. "Die naam is legendarisch, omdat het om een typenaam gaat met een rijke historie", aldus Preuninger. "Dit model vertoont ook veel gelijkenis met de originele 124 Spider, ontworpen door Tom Tjaarda. Een Amerikaan met Nederlandse roots. Destijds in dienst bij het Italiaanse designhuis Pininfarina."
De nieuwe Fiat 124 Spider is ontworpen in Fiats Centro Stile in Turijn en bevat stijlelementen van het originele model van Tjaarda uit 1966. De auto oogt tijdloos, met klassieke lijnen, uitgebalanceerde proporties en een lange 'motorkap'. Preuninger: "Details als de zeshoekige grille en het patroon van het rooster in de grille, de 'bulten' op de motorkap en de scherp gesneden, horizontale achterlichten zijn verwijzingen naar de oorspronkelijke Spider."
De Fiat 124 Spider wordt aangedreven door de beproefde 1.4 MultiAir Turbo benzinemotor, voor het eerst toegepast in een achterwielaangedreven auto. De viercilinder benzinemotor levert 140 pk bij 5.000 toeren, 240 Nm bij 2.250 toeren en is gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak.

Fiat Tipo
De andere nieuwkomer bij Autobedrijf Preuninger, ook deze zomer in de showroom, dat is de Fiat Tipo. Nu al onderscheiden met de Autobest 2016. Een onderscheiding die de missie bevestigt van dit model: een functionele auto die zo veel mogelijk waar voor zijn geld biedt. "De Fiat Tipo combineert een grote bagageruimte van 520 liter met compacte buitenmaten, namelijk 4.54 meter lang, 1.79 meter breed en 1.49 meter hoog", geeft Preuninger iets van het uiterlijk van de Tipo prijs. "De wielbasis van 2.64 meter benadruk het comfort binnen in. Het Italiaanse design maakt de auto verder uniek in zijn segment."
Tipo is een bekende typenaam. De laatste Fiat die deze naam droeg, was het model waarvan tussen 1988 en 1995 bijna twee miljoen exemplaren zijn verkocht. Dat model werd ook bekroond met de titel 'Auto van het Jaar 1989', mede dankzij zijn uitgebreide gebruiksmogelijkheden en de riante interieurruimte bij compacte buitenafmetingen. "Dezelfde kwaliteiten kenmerken de nieuwe Tipo", aldus Preuninger. "De eerste van de nieuwe reeks is de sedan, vervolgens sluiten de hatchback en de stationvariant aan met een rijkere keuze aan motoren."
Kom tijdens Pasen naar Autobedrijf Preuninger in Den Haag-Ypenburg. Tweede Paasdag geopend. Bekijk alle modellen, profiteer van veel prijsacties en ander voordeel en laat u alvast informeren over de Fiat 124 Spider en de Fiat Tipo!

Autobedrijf Preuninger
Laan van Waalhaven 417
Den Haag-Ypenburg
(070) 307 39 50
www.preuninger.nl