Afbeelding

Huis te koop: Cornelis Trompstraat 39-I, Delft

advertenties

DELFT – Hedser van der Werff is zes jaar geleden in deze ruime bovenwoning met drie kamers komen wonen. Niet veel later kreeg hij een relatie met Monique Poolmans en spoedig trok ze bij hem in. Inmiddels wonen ze er met z'n drieën: 2,5 jaar geleden werd dochter Janne geboren. Het is een opvallend ruime woning in de gewilde Zeeheldenbuurt.

Na zijn studies in Rotterdam en Amsterdam, is Hedser na wat omzwervingen in Delft uitgekomen in de Zeeheldenbuurt. Deze woning sprak hem erg aan. Met wat kluswerk, heeft hij er een fris ogende, maar nog altijd de jaren dertig ademende woning van gemaakt. "De stijl van de jaren dertig zie je bijvoorbeeld terug in de erker aan de voorzijde", zegt hij. "Er lag al een mooie massief eiken houten vloer met brede vloerdelen, die heb ik hersteld en gerenoveerd. Verder heb ik in de twee slaapkamers ook een eiken houten vloer laten leggen."
In de hal zijn alle leidingen netjes weggewerkt achter koven, zijn nisjes in de muren verwerkt en het geheel is mooi verlicht. De muren en plafonds van zowel de hal als de woonkamer zijn netjes gestuukt door een professionele stukadoor. "Ja, het is inderdaad een grote hal, waardoor dit echt een onderdeel van de woning is. Het verbindt alle ruimtes met elkaar en geeft je een ruimtelijk gevoel."
Via de trapopgang heb je dus een fijne binnenkomst in de royale hal. Even doorlopen en je komt in de riante en lichte woonkamer van 9.00 bij 3.51 meter. De erker aan de voorzijde biedt een leuk zicht op de uiterst rustige straat, met kenmerkende bebouwing. "Aan de achterzijde zijn openslaande deuren naar het balkon", zegt hij. "Het is een geweldig balkon, van ruim twee bij drie meter. Door de grootte kun je bijna van een extra kamer in de open lucht spreken. Het is heerlijk zonnig in zowel de middag als de avond. Je kunt lekker buiten eten en de krant lezen. Met als uitzicht een mooi oud TU-gebouw." Het balkon is ook te betreden via de keuken. Deze keuken ligt aan de centrale hal en is uitgerust met alle denkbare voorzieningen, zoals een vijf pits gaskookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser, een koelkast, een oven en de opstelling voor de wasmachine. "En dan zijn er nog twee slaapkamers", vervolgt Monique. "Erg prettig dat alles gelijkvloers is. Dat is sowieso met een klein kind heel fijn. Janne kan zich prima door het hele huis bewegen, zonder gedoe met traphekjes." De slaapkamer aan de achterzijde is 3.25 bij 2.48 meter en heeft een grote vaste kast. De andere slaapkamer is aan de voorzijde en die meet 4.55 bij 1.91/2.88 meter. Deze is voorzien van een ruime schuifdeurkast. De moderne badkamer heeft een ruime inloopdouche en een wastafel. De hele woning is voorzien van dubbel glas, heeft een eigen CV-Gas Combiketel en het buitenschilderwerk is in 2015 uitgevoerd. "Achter de tuin van de benedenwoning hebben wij een grote berging tot onze beschikking", geeft Hedser aan. "We willen trouwens verhuizen, omdat we nu met Janne er bij zelf ook wel graag een tuin willen hebben." Toch zal de verhuizing niet van harte gaan. Hedser en Monique hebben hier met erg veel plezier gewoond. In een rustige, brede straat, waardoor je niet snel bij elkaar naar binnen kunt kijken. Een oud huis, dat desondanks absoluut niet gehorig is. "De buren gaan heel goed met elkaar om", zegt Monique. "We hebben wel eens een buurtborrel. Er wonen hier veel jonge stellen met kleine kinderen, dus ook kinderactiviteiten zijn er veel." De binnenstad is op nog geen vijf minuten lopen. Ook de TU Delft en de uitvalswegen zijn snel bereikbaar.

De actieve VvE vraagt een maandelijkse bijdrage van 67,11 euro. De vraagprijs voor deze woning is 215.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) 212 64 26 of www.hofvandelft.nl.