Pieters Kamerhuis: volgens Karel Sant een goed nieuw zorginitiatief.
Pieters Kamerhuis: volgens Karel Sant een goed nieuw zorginitiatief.

Vier verhalen over de vele verschillende kanten van de zorg

Algemeen

DELFT – Bij TOP in het Prinsenkwartier is woensdag om 20.00 uur een stadsgesprek over zorg en ondersteunen in Delft. Karel Sant, die de avond samen met Nelly de Ridder organiseert, vertelt…

- Waarom een stadsgesprek over dit onderwerp?
Sant: "TOP is een debatcentrum. Wij willen hier niet alleen over technische innovaties, maar ook over sociale innovaties praten. Dan kom je al gauw in het sociaal domein. Het is ons uitgangspunt dat vanuit de mensen zelf te doen, dus willen we die ook aan het woord laten."
-Waar gaan ze over praten?
"Vier mensen vertellen hun verhaal. Het eerste gaat over de keukentafelgesprekken tussen hulpverleners en cliënten. Daarna vertelt iemand over het koffieuurtje in de Lisztflat. Zo'n initiatief speelt een belangrijke rol aan de onderkant van de WMO. Het derde verhaal gaat over zelfredzaamheid en de zorgcoöperatie Wijzelf Delft. De vierde die haar verhaal doet is een mantelzorger die werkt met dementeren. Dat worden dus vier hele verschillende verhalen. Daarbij hebben we een soort panel met wethouder Raimond de Prez, Diny de Bresser van Pieter van Foreest, Gerry Holleman van WijZelf en wijkverpleegkundige Nelie Helderman. Zij zullen reageren op de verhalen. Daarover kan dan een gesprek met de mensen in de zaal ontstaan. Dit gesprek leidt er hopelijk toe dat onderwerpen op de agenda van het sociaal domein komen. Zo willen we dus de mens centraal zetten èn een adviserende functie hebben." De toegang is gratis. Meer informatie: www.topdelft.nl.