De bandleden van Mister and Missisippi, met als tweede van links Danny van Tiggele.
De bandleden van Mister and Missisippi, met als tweede van links Danny van Tiggele.

'Mooi moment om ons in onze puurste vorm te zien en horen'

cultuur

Mister and Mississippi tourt deze en volgende maand langs de Nederlandse theaters met de voorstelling For Us To Remember. Vrijdag 8 april doen ze Delft aan.

Na twee albums, een top 3 notering in de Album Top-100, een 3FM Megahit, twee 3FM Awards, een Edison en vele shows in binnen- en buitenland verlegt Mister and Mississippi nu haar grenzen en gaat de band het theater in.
Dat is wel een groot verschil met het gebruikelijke, vindt gitarist Danny van Tiggele. "Vooral qua sfeer", voegt hij eraan toe. "In het theater heb je veel meer rust en ruimte dan tijdens een optreden in een club of op een festival. Wij denken dat onze muziek goed past in het theater."
Daarbij komt dat de band wel van afwisseling houdt. "We blijven graag vernieuwen. We maken een bepaalde soort muziek. Die moet overeind blijven op een groot veld tijdens een festival, maar ook in het theater. Het is een interessant proces om dat voor elkaar te krijgen. Ik vind het wel spannend hoe publiek de theatertour zal ervaren. Ik vind zelf dat het een intense voorstelling is. We spelen een leuke mix aan muziek. Een deel komt van de eerste plaat. Die nummers hebben we bewerkt. Het zijn dus oude liedjes in een nieuw jasje. Daarnaast spelen we veel van de tweede plaat en komen er zelfs wat nieuwe nummers voorbij."
Mister and Mississippi is geen onbekende voor de Delftse muziekliefhebbers. Vorig jaar trad de band op tijdens Delft City Pop op de Markt. "Dat was heel tof", blikt Danny terug. "Het was een mooie dag en het weer was goed. Een perfect festivalmiddagje. We traden vroeg in de middag op, maar het publiek reageerde goed. We speelden vooral nummers van onze tweede plaat, die toen net uit was. De reacties hierop waren goed. Theater de Veste ben ik nog nooit geweest. Maar als diezelfde mensen die toen op Delft City Pop waren nu weer komen, dan zit het wel goed en wordt het een mooie avond."
De vier bandleden van Mister and Mississippi hebben elkaar op de Herman Brood Academie ontmoet en vormen alweer vijf jaar een band. "Omdat we alle vier van heel andere muzieksoorten houden komen we samen op hele nieuwe en bijzondere dingen", vindt Danny. "Ik vind het altijd een mooi compliment als mensen zeggen dat ze onze muziek niet kunnen plaatsen. Als mensen van onze muziek houden dan is het optreden in Theater de Veste een mooi moment om ons in de puurste vorm te zien en horen."
Meer weten? Zie voor meer informatie en kaartverkoop de website www.theaterdeveste.nl.