Twee jaar geleden werd de zwemloop voor de laatste keer georganiseerd. Zondag 17 april kunnen sportievelingen hun borst wederom nat maken.
Twee jaar geleden werd de zwemloop voor de laatste keer georganiseerd. Zondag 17 april kunnen sportievelingen hun borst wederom nat maken.

Zwemmen of hardlopen is leuk, zwemmen èn hardlopen is nog leuker…

sport

DELFT – Voor wie van zwemmen en hardlopen houdt - of wie het moeilijk vindt te kiezen, is er op zondag 17 april een zwemloop. Hanc de Bokx heeft er zin in.

De 44-jarige Delftenaar traint al een paar jaar bij DIJC Bertus. "En dat gaat vrij aardig", vertelt hij. Vrij recent dacht hij: misschien is het leuk dat uit te breiden met zwemmen. En aldus geschiedde. De Bokx nam weer regelmatig een duik. Dat beviel goed. Zo goed dat hij de combinatie van zwemmen en hardlopen weleens in wedstrijdvorm wilde doen. Gelukkig leek het ook Zwemvereniging d'ELFT en DIJC Bertus een goed plan. De twee buren haalden de draaiboeken voor de zwemloop, die ze in het verleden vaker hebben georganiseerd, uit de kast. Zondag 17 april om 13.00 uur is het zover. Deelnemers zwemmen dan een bepaalde afstand in Zwembad Kerkpolder, gevolgd door een stuk hardlopen. Jeugdige deelnemers kunnen 250 meter zwemmen en 2,5 kilometer hardlopen. Volwassenen kunnen kiezen tussen 500 meter zwemmen en 5 kilometer lopen of 1 kilometer zwemmen en 10 kilometer lopen. Je hoeft daar geen superatleet voor te zijn, geeft Hanc de Bokx aan. "Vooral het zwemmen is lastig, maar daar hebben we wat op verzonnen. Je mag als duo meedoen, dus je kunt het verdelen." Alleen zwemmen of alleen lopen heeft wel wat saais, weet ervaringsdeskundige De Bokx. "Juist die afwisseling maakt het nog veel leuker. Je merkt ook dat zulke wedstrijden steeds populairder worden. Het allerleukste is natuurlijk als je dan tijdens zo'n wedstrijd een water als dat in de Delftse Hout over kunt zwemmen, maar daarvoor is het nu nog te fris. Verder lijkt 500 meter zwemmen een hele afstand, maar het valt wel mee. Bovenal is de gezelligheid zo'n dag overigens wel het allerbelangrijkste." Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Hier is het mogelijk om de gewenste afstand aan te geven en de tijd waarin je die wilt afleggen. Je kan ook als duo inschrijven. Zie verder voor meer informatie www.facebook.com/zwemloopdelft of mail naar hanc@ac51.nl.