Bewoners van de Indische Buurt verdiepten zich maandagavond in energiebesparing.
Bewoners van de Indische Buurt verdiepten zich maandagavond in energiebesparing.

Bewoners Indische Buurt zijn positief over energiebesparing

Algemeen

Veel bewoners van de Indische Buurt willen hun huis beter isoleren. Ook het aanbrengen van zonnepanelen en dubbel glas staan hoog op het wensenlijstje.

Zij kunnen nu gebruik maken van een aanbod dat past bij hun huizen en hun wensen. Het aanbod wordt gedaan door Reimarkt, dat deze week met de Gemeente Delft een e-deal heeft ondertekend. De ondertekening is het officiële startsein voor het project 'Reimarkt Delft'.

Bewoners zijn gisteravond over het project geïnformeerd. Tijdens een speciale informatieavond presenteerde Reimarkt de resultaten van een bewonersenquête. Daaruit valt af te leiden dat bewoners tevreden zijn over de woning, maar graag verbeteringen willen aanbrengen. Maar liefst 84 procent wil wel iets veranderen aan zijn of haar woning. De meeste mensen willen hun huis beter isoleren. Ook het aanbrengen van zonnepanelen en dubbel glas staan hoog op het wensenlijstje.

Overigens leert de enquête ook dat het aangenaam wonen is in de Indische Buurt. Ruim de helft van de bewoners woont er 10 jaar of langer, en bijna de helft verwacht er nog wel 10 jaar te blijven wonen of wil er nooit meer weg.

Passend aanbod
Op basis van de enquêteresultaten heeft Reimarkt een aanbod gemaakt dat past bij de huizen en de wensen van de bewoners. Zo weten de bewoners van de Indische Buurt wat er mogelijk is voor hun huis, wat het kost en wat het ze kan opleveren. Tevens maakten aanwezigen kennis met de lokale bedrijven waar Reimarkt mee werkt op het gebied van isolatie, zonnepanelen, HR++glas en andere duurzame maatregelen.