Dankzij Was & Koffie wordt de was doen weer een sociale wijkactiviteit.
Dankzij Was & Koffie wordt de was doen weer een sociale wijkactiviteit.

Buurtverbinders en DOEL helpen samenhang in wijken te versterken

kijk op de wijk

DELFT – In de wijken Voordijkshoorn en Hof van Delft worden verschillende initiatieven ontplooid om de samenhang tussen buurtbewoners te verbeteren en te versterken.

Zo krijgt Voordijkshoorn een eigen online buurtplatform en zoekt buurtvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier de samenwerking met DOEL om buurtbewoners te helpen.
In navolging van het succesvolle buurtplatform 'Ons Tanthof' worden er in andere Delftse wijken, waaronder Voordijkshoorn, de komende tijd ook buurtplatformen opgezet. Delft voor Elkaar heeft hiertoe de eerste stappen gezet met enkele enthousiaste buurtverbinders. Dit zijn buurtbewoners die het leuk vinden om hun steentje bij te dragen aan het opzetten van een online buurtplatform in hun buurt. Zij verbinden bewoners, ondernemers en organisaties in de buurt aan elkaar om de buurt zo veilig, sociaal en leuk mogelijk te maken. Komende week wordt uitleg over het initiatief gegeven aan bewoners van de Delftse wijken die een buurtplatform gaan krijgen. Wie als buurtverbinder aan de slag wil, kan zich aanmelden bij Anja van Oosten via a.van.oosten@participedelft.nu of tel. 06 – 26 11 08 21.

Was & Koffie
DOEL en belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier (BVOW) presenteerden vorige week in buurthuis De Wending hun plannen voor hoe buurtbewoners en DOEL de handen ineen kunnen slaan. DOEL helpt mensen die de aansluiting met de maatschappij kwijt zijn geraakt weer actief te worden, door ze te voorzien van een zinnige dagbesteding. In De Wending kunnen buurtbewoners via de DOEL-activiteit Was & Koffie elke ochtend in het buurthuis voor 3,50 euro hun was laten doen, terwijl ze een kopje koffie drinken. De buurtvereniging heeft samen met DOEL het plan opgevat om op woensdag 30 maart, tijdens een excursie in het Wilhelminapark, ouderen uit verzorgingshuis Lindenhof in hun rolstoelen door deelnemers van DOEL door het park te laten duwen. DOEL roept bewoners van Olofsbuurt-Westerkwartier die samen met deelnemers van DOEL iets willen ondernemen op om langs te komen in De Wending om hun ideeën te delen. Dit kan dagelijks tussen 9.00 uur en 16.00 uur.