Afbeelding

Huis te koop: Pluympot 14, Delft

advertenties

DELFT – Gerwin van den Boogaard en Manuel Pronk zijn vijf jaar geleden in deze gezellige binnenstadswoning gaan wonen. Een stadswoning uit 1904, die in de afgelopen jaren helemaal is gemoderniseerd. Je zou bijna kunnen spreken van een 'binnenstads-nest', comfortabel en met alle voorzieningen in de buurt. "Je loopt dit straatje uit en je staat op het gezellige Doelenplein", legt Gerwin uit.

Aan het andere uiteinde van dit straatje is het Rietveld. "We hebben bewust gekozen voor een rustige plek in de binnenstad", gaat hij verder. "Je hebt hier totaal geen geroezemoes en toch zijn bijvoorbeeld het Filmhuis, LEF en de leuke restaurants van het Doelenplein vlakbij. Overlast van uitgaansgeluiden heb je echter helemaal niet."
Gerwin en Manuel hebben een heleboel aan de woning laten doen. Om in z'n eigen woorden te spreken, is de woning helemaal op z'n kop gezet. "Helemaal gestript, renovatie van noodzakelijke dingen en vervolgens ingedeeld en gestyled naar onze persoonlijke smaak."
De woonkamer is extra groot, vanwege het creëren van een tuinkamer. Door het tuintje bij de kamer te trekken, is er een totale woonoppervlakte van 74 vierkante meter ontstaan. De hele vloer heeft een moderne laminaatvloer. "In de tuinkamer is het licht, vanwege de serre", zegt hij. "Daarnaast is er in de keuken nog een lichtkoepel gemaakt, zodat ook hier voldoende zonlicht naar binnen kan schijnen."
Het oorspronkelijke schuurtje staat er nog steeds, maar daar hebben Gerwin en Manuel nu een wasruimte en fietsenberging van gemaakt. Er is nog steeds een deur naar de brandgang. "De trap midden in de kamer was er al, die hebben we zo gelaten", geeft hij aan. "En dan de keuken die we helemaal hebben gemoderniseerd. Het keukenblok met houten blad loopt helemaal door tot in de kamer. Een heel plezierige design-keuken, met een raam dat uitkijkt op het straatje met alleen fietsverkeer, een keuken waarin alles netjes weggewerkt is." De keuken heeft een inbouwkoelkast en verder ingebouwd zijn een vaatwasser en een oven. "Boven is er één grote slaapkamer en een kleine kamer, die wij in gebruik hebben als walk-in-closet", aldus Gerwin. "Daar tussenin bevindt zich de volledig vernieuwde badkamer."
Met een kleine ingreep is van de walk-in-closet weer een slaapkamer te maken. "Boven hebben we ook nog een zolder, te bereiken via een neerklapbare trap, waar overigens met een niet al te grote ingreep een vide van te maken is", zegt hij. (Vraag de makelaar naar de twee opties, red)
Grote pluspunten van deze binnenstadswoning zijn de dakterrassen op de eerste en tweede verdieping. Het eerste dakterras is 12 vierkante meter. Hier is ook de opgang naar het tweede dakterras van 10 vierkante meter, waar je de hele dag van de zon kunt genieten. "Er is een prachtig groen uitzicht over de binnentuinen en van daar af kun je ook heel goed de toren van de Nieuwe Kerk zien!"
Gerwin en Manuel hebben bewust voor deze woning en locatie gekozen en hebben er ook met veel plezier gewoond. Nu waren ze echter weer toe aan meer leven om zich heen en daarom zijn ze op zoek gegaan naar een woning in een grotere stad. Deze woning is perfect voor expats, alleenstaanden of starters en is gelegen vlakbij de Doelentuin. Het nieuwe station staat op vijf minuten fietsafstand.

Deze woning is te bezichtigen tijdens het landelijke Open Huis op zaterdag 2 april van 11.00 tot 15.00 uur.

De vraagprijs voor deze woning is: 267.500 euro. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.