Met een student verschillende locaties op de TU-campus bezoeken? Vanaf 1 april is het mogelijk.
Met een student verschillende locaties op de TU-campus bezoeken? Vanaf 1 april is het mogelijk.

Ontdek de TU Delft tijdens de Backstage Tour

cultuur

Ben je ook zo nieuwsgierig naar wat er allemaal op een technische universiteit afspeelt? Kom en ontdek nu de labs en onderzoeksfaciliteiten van de TU Delft.

Vanaf vrijdag 1 april biedt het Science Centre Delft de Backstage Tour over de TU campus aan. Elke woensdag- en vrijdagmiddag kunnen geïnteresseerden samen met een student verschillende locaties op de campus van de TU bezoeken. Van enorme waterbassins tot drukke werkplaatsen, er valt van alles te zien. In anderhalf à twee uur word je meegenomen in de wereld van techniek en wetenschap. Dé kans voor jong en oud om een blik te werpen op de mogelijkheden van morgen.
Tijdens de tour zullen er vijf à zes bijzonder locaties op de campus worden bezocht. Enkele highlights die kunnen worden bezocht zijn de Dode kamer, een oneindige ruimte zonder bodem die volledige stilte simuleert. Of ga langs de sleeptank, een 142 meter lang bassin waarin onderzoek naar de invloed van golven op de stabiliteit van boten wordt gedaan. Ook bijzonder: de Dreamhall. In deze hal werken studenten een jaar lang aan het voertuig van hun dromen. Bekende voorbeelden uit deze hal zijn het Nuon Solar Team (NUNA) en het HPT (Human Power Team), de snelste fiets ter wereld.
Ben je hierna nog niet uitgekeken? Elke tour begint en eindigt bij het Science Centre Delft aan de MIjnbouwstraat 120 in Delft. Het Science Centre Delft presenteert door middel van interactieve opstellingen alle techniek en wetenschap van de TU Delft.
Hou de website van het Science Centre in de gaten voor meer informatie. Deze is te vinden via http://sciencecentre.tudelft.nl.