Koos Heiligers (links) met een aantal leden van de maandagochtendgroep. Rechtsonder tennisleraar Frans.
Koos Heiligers (links) met een aantal leden van de maandagochtendgroep. Rechtsonder tennisleraar Frans.

Tennisschool Koos Heiligers alweer tien jaar aan Schoemakerstraat gevestigd

lopende zaken

DELFT – In april is het tien jaar geleden dat Tennisschool Koos Heiligers van start ging op de huidige locatie aan de Schoemakerstraat.

De tennisschool is gevestigd in een door Heiligers zelf ontworpen constructie, die veel weg heeft van een kas. In de zomermaanden kunnen de wanden en het dak gedeeltelijk worden geopend, zodat het niet te warm wordt op de banen. En in de winter kunnen de tennissers warm en droog hun balletjes slaan. Doordeweeks worden er lessen gegeven op de banen, op zaterdagen vinden er kleine dubbeltoernooien plaats in de tennishal en de zondag is gereserveerd voor de competitie, die in april weer van start gaat. De lessen worden verzorgd door vijf leraren, die allen door de KNLTB zijn opgeleid. In de lessen komen techniek, tactiek en de conditionele aspecten uitgebreid aan bod. Omdat er nooit meer dan vier leerlingen tegelijk op een baan staan, hebben de leraren voldoende tijd en aandacht voor hun pupillen. De lessen voor senioren vinden overdag plaats. "We proberen de speelstijl en techniek van de deelnemers aan deze lessen te verbeteren door kleine aanpassingen", licht Koos de werkwijze toe. De tennislessen voor de jeugd vinden plaats in de namiddag. Verder kunnen kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking hier tennis leren spelen.
Maandag 4 april start een nieuwe kennismakingscursus, die bestaat uit tien lessen en twee keer vrij spelen. Wie overdag wil komen betaalt 140 euro voor de cursus; 's avonds en in het weekend kost het 168 euro. De kosten voor een kindercursus van tien lessen bedragen 105 euro. De banen in de tennisschool kunnen voor 15 euro per uur per baan gehuurd worden: voor een periode van 26 weken moet 370 euro worden neergeteld. Tennisschool Koos Heiligers is gevestigd aan de Schoemakerstraat 340-342, naast korfbalvereniging Fortuna. Meer informatie: www.tennislesdelft.nl of tel. 06 – 49608842.