Bert van Proosdij en Cheryl de Bruin van 'de Schakel'.
Bert van Proosdij en Cheryl de Bruin van 'de Schakel'.

Uitvaartcentrum 'de Schakel' biedt alles wat je niet bij een uitvaartcentrum verwacht

advertenties

DELFT - Het gebouw zelf oogt modern en eigentijds. Bij binnenkomst valt het eigenlijk gelijk op. Een bankstel, wat fauteuils, een kleine open keuken en een aantal stoelen die de huiselijkheid benadrukken. De rouwkamers zijn in eerste instantie niet zichtbaar. Desgevraagd wordt de schuifwand opengedaan en de ruimte waar men afscheid kan nemen wordt zichtbaar.
De rouwkamer en de ontvangstruimte zijn identiek ingericht, waarbij de sfeer warm en bijna prettig aanvoelt. De laagdrempeligheid die het geheel uitstraalt is juist datgene wat de trotse Bert van Proosdij en Cheryl de Bruin voor ogen hadden toen zij één jaar geleden 'de Schakel' betrokken.
Bert, Cheryl en Elly vormen het team achter uitvaartcentrum 'de Schakel' aan de Muyskenlaan 1 (hoek Schoemakerstraat). "Elke uitvaart die wij verzorgen is voor ons steeds weer een uniek gebeuren." Nabestaanden worden door Bert of Cheryl van het begin tot op de dag van de uitvaart persoonlijk begeleid. "En dat vraagt elke keer weer veel van ons", zo zegt Cheryl. Een zware en intensieve periode, waarbij inlevingsvermogen en empathie een grote rol spelen. In een relatief korte periode moeten belangrijke beslissingen worden genomen. Vaak moet je als uitvaartbegeleider familie adviseren over alle mogelijkheden, maar ook soms in bescherming nemen. Buiten de 'rollercoaster' van vaak hevige emoties zijn nabestaanden kwetsbaar en willen alles in het werk stellen om alles zo mooi en waardig mogelijk te regelen. "Ook dan vinden wij het onze taak om te durven zeggen: "zou u dat wel doen" of "kunnen we niet beter…" Het moet in één keer perfect zijn. Een afscheid waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken en ook een afscheid waar je mee verder kunt. Buiten alle emoties spelen financiële zaken zeker ook een belangrijke rol. Na het afscheid begint vaak het intense gemis. Des te erger als nabestaanden dan ook nog worden getroffen door onaangename financiële zaken voor wat betreft de uitvaart. "Wij, Bert en Cheryl, zien het als onze taak en verantwoording nabestaanden hiervoor te behoeden en ook daarin te adviseren. U bent, na telefonisch contact, altijd welkom voor advies en voorlichting, maar ook gewoon 'zomaar'. "Kom gerust een kijkje nemen en ervaar wat wij bedoelen. Wij verzorgen uitvaarten, ongeacht waar, en of u verzekerd bent."
Centrale telefoonnummer (015) 214 00 37. Het telefoonnummer van Bert is: (06) 307 766 50. Het telefoonnummer van Cheryl is: (06) 231 329 24 (beiden 24/7 bereikbaar). Internet: www.yarden.vanproosdij.nl.