Osteopaat Peter Rekveldt in zijn praktijkruimte in Medisch Centrum Delft.
Osteopaat Peter Rekveldt in zijn praktijkruimte in Medisch Centrum Delft.

Bij Osteopathie Delft zijn uw lichamelijke klachten snel verleden tijd

advertenties

DELFT – Therapeut Peter Rekveldt heeft inmiddels een grote schare vaste klanten opgebouwd. Toch komt hij nog wel mensen tegen die Medisch Centrum Delft aan de Beukenlaan 4H nog niet kennen. Hoewel ietwat verscholen, toch heel makkelijk te vinden op het terrein van het verpleeghuis aan deze laan.

In zijn praktijk Osteopathie Delft in dit medisch centrum geeft Peter Rekveldt osteopathie-behandelingen aan zowel volwassenen als kinderen. Voorbeelden van klachten die met osteopathie behandeld kunnen worden: rugpijn en klachten in de wervelkolom, buikpijn, maag- en darmklachten, blaasontstekingen en onderbuikklachten, migraine en duizeligheid, hyperventilatie en spanningsklachten. "In de filosofie van de osteopathie zijn er drie uitgangspunten", zegt Rekveldt, die in 1989 afstudeerde als fysiotherapeut en in 2008 als osteopaat aan het College Sutherland in Amsterdam. "Het eerste is dat de mens een eenheid is en alle systemen elkaar beïnvloeden. Het tweede uitgangspunt is, dat de vorm en de functie van elk onderdeel aan elkaar zijn gekoppeld. Als derde gaat de osteopathie er van uit, dat de mens de mogelijkheid heeft zichzelf te herstellen – verstoring hiervan kan tot ziekte leiden." Osteopathie valt onder de manuele geneeswijzen. Het is een methode om alle weefsels en organen van het lichaam te onderzoeken en te behandelen op hun beweeglijkheid en onderlinge relaties die een rol kunnen spelen bij de klachten. "Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin", zegt hij.
"Het is leuk om me gedurende alle jaargangen ook te laten bijscholen. Momenteel bijvoorbeeld omleidingen in faciale behandeltechnieken. Nieuw in mijn praktijk is, dat tegenwoordig ook korte consulten mogelijk zijn. Consulten die minder kosten en beter verzekerd zijn bij de zorgverzekeraars." De osteopathie-therapeut is bereikbaar via (06) 21 22 70 10. Kijk voor meer informatie op: www.osteopathie-delft.nl.