Start renovatie woongebouw De Kievit

advertenties

DELFT - In maart start wooncorporatie Woonbron met de renovatie van woongebouw de Kievit aan de Papsouwselaan in Delft.

De aanpak richt zich vooral op modernisering in technisch opzicht, verbetering van de energieprestatie en versterking van de uitstraling van het gebouw als nieuw icoon van Poptahof. De corporatie investeert 4 miljoen euro in deze renovatie, die door bouwbedrijf Hemubo wordt uitgevoerd. Volgens planning zijn alle werkzaamheden in oktober dit jaar afgerond. In de 99 woningen worden de keuken, badkamer en het toilet vernieuwd. Tal van isolerende maatregelen zorgen voor een verbeterde energieprestatie, waardoor bewoners energiezuiniger kunnen wonen. Te denken valt hierbij aan het plaatsen van HR++-glas tot een aansluiting op de stadsverwarming. Bovendien zorgt de nieuwe mechanische ventilatie voor een gezond binnenklimaat. De woningen zijn uitgerust met een intercominstallatie en de nieuwe voordeuren zijn uitgevoerd volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
Door de toepassing van LED-verlichting op de galerijen is de gemoderniseerde Kievit straks het stralende middelpunt van de omgeving. Maar dat niet alleen. Het gebouw is straks door zijn opmerkelijke uitstraling het nieuwe icoon voor Poptahof.

Renovatie gebouwen
Naast deze renovatie, vindt er in Poptahof sinds augustus 2015 een omvangrijk onderhoudswerk plaats aan de 'oude' gebouwen.
In dit verband wordt een scala aan onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan 519 galerijwoningen in acht woongebouwen en aan acht ééngezinswoningen. De eerste resultaten zijn al goed zichtbaar. Zoals de planning er nu uitziet, loopt dit project door tot juli 2016. Wooncorporatie Woonbron investeert in dit onderhoudsproject 5 miljoen euro.