Afbeelding

Huis te koop: Van de Spiegelstraat 52, Delft

advertenties

DELFT – Samantha Kilkens komt oorspronkelijk uit Valkenswaard, heeft gestudeerd in Maastricht en is uiteindelijk komen te werken in Zoetermeer. Maar ze woont in Delft en wel in een leuke jaren dertig woning in de wijk Hof van Delft. Ze heeft het huis in 2013 gekocht en een jaartje later is haar vriend Dennis Kloos bij haar ingetrokken. "Een geweldige woonomgeving, waar ik heel bewust voor gekozen heb", aldus Samantha.

De woning bevindt zich vlak bij het centrum van Delft. In tien minuten sta je midden in het centrum. Verder is het Wilhelminapark heel dicht bij en zijn er leuke winkelvoorzieningen op loopafstand. "Nog niet zo lang geleden hebben we de woning opgeknapt", zegt ze. "De woonkamer hebben we bijvoorbeeld helemaal laten witten, want die was rood. Hij is nu weer heel fris en fruitig."

Het is een ruime, lichte woonkamer van 4.10 bij 4.70 meter met een hoog plafond. Het leuke van de woonkamer is, dat het plafond fraaie, originele ornamenten heeft. Ook de paneeldeuren zijn origineel en het vele zonlicht dat naar binnen schijnt, komt via de vensters van een originele erker. "Daarnaast is er in onze woonkamer nog een rookkanaal", zegt ze. " Hier zou dus nog een houtkachel geplaatst kunnen worden."
De woonkamer en slaapkamers zijn voorzien van laminaat. "Het is een driekamerwoning, want behalve de woonkamer zijn er nog twee slaapkamers", legt Samantha uit. "Achter één van de slaapkamers is een uitbouw, waar de badkamer ingebouwd is."

Schitterend uitzicht
De slaapkamer is 2.30 bij 3.30 meter. De slaapkamer met de badkamer er achter meet 4.50 bij 2.60 meter. De badkamer zelf is voorzien van een wastafel en een bad- en douchecombinatie. "Het is een ideale starters- of seniorenwoning", zegt Samantha. "Voor met z´n tweetjes ideaal, maar je zou er dus ook met een kindje kunnen wonen. Voor senioren heel geschikt, omdat alles hier gelijkvloers is."
De keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning. Deze is netjes vormgegeven en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken kun je in de bestrate, met aan de randen van enige beplanting voorziene tuin komen. "Je kunt er lekker in de zon zitten", zegt ze. "De tuin geeft de woning bovendien een echte meerwaarde, vanwege het schitterende uitzicht op de toren van de Oude Kerk."
De tuin is 4.90 bij 7.50 meter, ligt op het oosten en heeft een stenen berging. Al neergezet door eerdere bewoners. "Het is een berging waar via de achterdeur makkelijk een motor in geparkeerd kan worden", geeft ze aan. " En dààrachter wordt het helemaal verrassend, want hier is een gemeenschappelijke binnentuin aangelegd, waar alleen wij en onze directe buurvrouw recht van overpad hebben. Ook een heerlijke plek om buiten te zitten! Het is een heel erg begroeide tuin, met bomen, struiken en het bloeit allemaal heel goed."

Oase van rust
De wijk zelf is een oase van rust, volgens Samantha, met alles op korte afstand. Het groot onderhoud aan de woning is prima in orde: voorzijde kunststof kozijnen, voor- en achtergevel gereinigd en opnieuw gevoegd, dakbedekking van de berging vernieuwd, dakranden geschilderd, een nieuwe HR-CV-installatie en nieuwe radiatoren in alle ruimtes. "Er is een kleinschalige VvE samen met onze bovenbuurman", geeft ze aan. "Hiervoor betalen we allebei 40 euro per maand om een spaarpotje op te bouwen voor het groot onderhoud."

De vraagprijs voor deze woning is 150.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) 214 29 09 of www.vwmakelaars.nl.