Afbeelding

Huis te koop: Roerdomphof 4, Delft

advertenties

DELFT – Corry Makkus woont sinds ruim een jaar alleen in deze ééngezinswoning in Tanthof-Oost. Na het overlijden van haar man, kwam ze opeens alleen in dit huis met vijf kamers te zitten. Dat was wel even wennen, maar gelukkig heeft ze gezelschap van haar huisdieren. Nu is ze toch wel op zoek naar een 55+ woning.

"Het alleen wonen begint steeds lastiger te worden, zeker ook met het oog op mijn artrose", zegt ze. "Als het gaat, dan verhuis ik graag naar Den Hoorn of Delft-Noord, zodat ik lekker dicht bij mijn dochters en kleinkinderen kom te wonen."

Grote leefruimte
Haar man woonde in dit huis in Tanthof-Oost sinds 1981. Van die 35 jaar heeft Corry 27 jaar bij hem gewoond, want ze is later bij hem ingetrokken. "We hebben in de loop der jaren best wat zaken vernieuwd, maar dat is wel al weer eventjes geleden", zegt ze. "Heel bepalend voor de sfeer in huis, is de andere indeling van de woonkamer. We hebben de hal uitgebroken en er is een muurtje tussen de keuken en woonkamer weg gehaald. Hierdoor is er een prachtige, grote leefruimte ontstaan. We kunnen ruim zitten en de kleinkinderen kunnen heerlijk in de kamer spelen."

Zonnige tuin
De woonkamer is 7.60 bij 5.20 meter en is tuingericht, waardoor er veel zonlicht naar binnen kan schijnen. De keuken is dus open en meet 4.74 bij 2.44 meter. Het is een nette keuken, die voorzien is van diverse inbouwapparatuur: een vier pits gaskookplaat, een oven en een afzuigkap. "Aan de andere kant dus de tuin op het zuidwesten", zegt ze. "Je kunt er lekker in de zon zitten, maar ook een beschut hoekje opzoeken. Ik ben best een beetje trots op de tuin."

Bergvliering
Helemaal achterin bevindt zich nog een houten, open vormgegeven opbergplaats. Twee zijden met bergruimte met daar tussenin de poort naar het achterom. "Al vroeg in het voorjaar ben ik in de tuin te vinden", zegt ze. "Het is leuk met de buren praatje te maken door de open schutting."

Hoge nok
Op de eerste verdieping zijn er zowel aan de voor- als aan de achterkant twee slaapkamers. Allemaal van ruime afmetingen. Door de hoge nok op deze verdieping, is het ruimtelijke effect nog extra groot. "In één van de achterkamers is daar optimaal gebruik van gemaakt", zegt ze. "In die kamer is namelijk een gedeelte betimmerd en bevloerd, waardoor er een praktische extra bergruimte en bergvliering is ontstaan. Je kunt er staan. Het is ook leuk voor de kleinkinderen om er te spelen. Bij deze woningen is overigens vrij eenvoudig een extra verdieping te realiseren." Op de vliering is ook de opstelplaats voor de CV-combiketel.

Vrolijk hofje
De nette badkamer is voorzien van een ligbad, een tweede toilet, een wastafel en de opstelplaats voor de wasmachine. "Het is een geweldig rustig maar vrolijk hofje, waar kinderen kunnen buiten spelen zonder dat ze gevaar lopen", zegt ze. "Hier in de wijk is er vlakbij een winkelcentrum en ook andere voorzieningen zijn in de buurt."
Recreatiegebied Midden-Delfland en het Abtswoudsepark zijn bijvoorbeeld op loopafstand.

De vraagprijs voor deze woning is 219.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.