Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Wouke Lam

vaste rubrieken

-Wat bent u hier in de Oranje Plantage aan het doen?
"Ik ben samen met Monique Groenewegen en Maureen Mols aan het vergaderen voor Stichting ieder&een in BEELD."

-Wat staat er op de agenda?
"Wij zijn van plan om in Delft op woensdagochtend 13 april een bijeenkomst te organiseren voor vluchtelingenkinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en hun ouders in de Week van het Jonge Kind, van 10 tot en met 16 april."

-Waarom?
"Sommige van deze kinderen zijn nog te jong voor de peuterspeelzaal en het basisonderwijs, en hebben vaak al vreselijke dingen moeten doorstaan. Juist in deze fase leggen ze de basis voor hun verdere ontwikkeling. We willen graag deze kinderen en hun ouders, eventueel met autochtone kinderen in diezelfde leeftijd en hun ouders erbij, kennis laten maken met en opnemen in de gemeenschap van mensen met jonge kinderen in deze voor hen nieuwe stad. It takes a village to raise a child."

-Hoeveel van deze kinderen zijn er momenteel in Delft en omgeving?
"Dat zijn we nog aan het uitzoeken, maar er zijn wel diverse gezinnen onder de statushouders die inmiddels in deze regio worden opgevangen."

-Welk nieuwsfeit van de afgelopen tijd is u bijgebleven?
"Dat de foto van Warren Richardson van een Syrische vluchteling die zijn kindje over de Servisch-Hongaarse grens smokkelt nooit gepubliceerd is geweest, maar toch de winnaar van de World Press Photo is geworden."