Afbeelding

Huis te koop: Ezelsveldlaan 124, Delft

advertenties

DELFT – Wouter is in oktober 2012 in dit comfortabele driekamer appartement komen wonen. Het appartement bevindt zich op de tweede woonlaag van het complex Dock van Delft. Een jaartje later is zijn vriendin Silvia bij hem komen wonen en inmiddels hebben ze ook een dochtertje met de naam Sterre.

"Ik heb het gekocht kaal beton zoals ze wel eens zeggen", begint Wouter te vertellen. "Dat betekent dat ik voor een groot deel de inrichting zelf heb kunnen bepalen. Niet alleen een volledig nieuwe keuken en badkamer naar eigen ontwerp, maar ook een moderne lichtkoof in de woonkamer."

Sfeervolle lichtkoof
Het is een ruime en lichte woonkamer van 9.20 bij 3.95 meter. De lichtkoof is erg gezichtsbepalend en geeft de kamer een moderne indruk. "Ik houd zelf nogal van zwevende meubelen", geeft hij aan. "Dit ontwerp zorgt voor het zogenaamde strijklicht. Indirecte verlichting, die via het plafond weerkaatst en daarmee de kamer in schijnt. Het is erg sfeervol."

Fietsstraat
Vanuit de woonkamer heb je een leuk zicht op het oude gebouw van het Techniekmuseum. "Een mooi oud gebouw, met daaronder een fietsstraat", gaat Wouter verder. "Daar is dus altijd wat te zien. En je ervaart totaal geen geluidsoverlast, omdat auto's er alleen als bestemmingsverkeer mogen komen."
Vanuit de woonkamer heb je toegang tot het balkon van ongeveer 3.00 bij 2.00 meter op het zuidwesten. Een lekker zonnig balkon, waar je heerlijk buiten kunt zitten. De woonkamer heeft aansluitend een open keuken, in 2014 nog voorzien van diverse inbouwapparatuur. Dit bestaat uit een vier pits inductie kookplaat, een vaatwasser, een koelkast, een vriezer en een combi-magnetron. "Het is een zogenaamde doorleefwoning", vertelt Wouter. "In dit complex kun je wonen van je twintigste tot en met je negentigste. Het hele appartement is voorzien van schuifdeuren, die je in de wand weg kan schuiven. Eigenlijk rolstoelvriendelijk dus. In dit complex zijn dan ook alle leeftijden vertegenwoordigd, van kleine kinderen tot en met mensen met rollators."

Zuidpoort
Wouter en Silvia hebben een hoekappartement. Wouter vindt het prettig niet aan alle kanten door buren omringd te zijn. Wel vindt hij het handig dat er altijd wel mensen thuis zijn, waardoor pakketjes door de post makkelijk even bij de buren afgeleverd kunnen worden. "En het fijne van wonen op de tweede woonlaag is verder, dat je helemaal droog naar de andere kant van het complex kunt lopen. In twee minuten ben je dus droog over naar de supermarkt in winkelcentrum Zuidpoort."

Badkamer en suite
De woning heeft twee slaapkamers van respectievelijk 3.00 bij 2.60 meter en 4.50 bij 3.00 meter, ook met toegang tot het balkon. "De laatste is met badkamer en suite. Het leuke van zelf ontwerpen vind ik, dat je rekening blijft houden met de juiste verhoudingen."
De badkamer zelf is 3.00 bij 2.50 meter, heeft een regendouche en een handdouche, een bad met jet-stream en radio, een douche en een wastafel. "De woning is heel goed bevallen, met de supermarkt en plusminus 250 restaurants in het centrum vlakbij", vindt Wouter. "En helemaal ideaal is de parkeergarage met eigen plaats. Dat is echt heel fijn. Er is ook een grote berging met ruimte voor een aantal fietsen. We hebben nu met het oog op onze kleine een huis met een tuin gekocht, deze keer in Rijswijk."

Levensloopbestendig
Het complex Dock van Delft is levensloopbestendig en modern met op de begane grond bedrijfsruimten ten behoeve van zorg- en servicevoorzieningen.

De VvE vraagt een maandelijkse bijdrage van 153.09 euro, de parkeerplaats is 25 euro per maand.

De vraagprijs voor deze woning is 249.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning?
Voor meer informatie: ZO Makelaars, (015) 215 43 43 of www.zo.nl.